Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Κριθαράκι φορμαρισμένο με γαρίδες και κάρυ

Συνδυασμός γεύσεων γαρίδας , κοτόπουλο και κάρυ...

Υλικά:

Οδηγίες:

Καθαρίζουμε τις γαρίδες και τις πλένουμε. Πλένουμε τα φιλέτα , κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες και σε μια ρηχή κατσαρόλα βάζουμε 2 κουταλιές ελαιόλαδο, 2 κουταλιές βούτυρο, αφήνουμε να κάψει και σοτάρουμε τα φιλέτα κοτόπουλου, τα μανιτάρια, τις γαρίδες , αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε για περίπου 10 λεπτά. Τα σβήνουμε με τον χυμό πορτοκαλιού  και τα αφήνουμε να βράσουν άλλα 10 λεπτά. Αφού είναι έτοιμα βγάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και τα διατηρούμε ζεστά. Στην συνέχεια σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό για να βράσουμε το κριθαράκι για περίπου 10 λεπτά και το στραγγίζουμε. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το βούτυρο να ζεσταθεί. Προσθέτουμε το κριθαράκι και το αφήνουμε μέχρι να ροδίσει. Το φορμάρουμε πιέζοντας μέσα στο τηγάνι και το αφήνουμε να ψηθεί. Μετά το γυρνάμε από την άλλη πλευρά με ένα πιάτο από πάνω του (όπως στην ομελέτα) γιατί πρέπει να ψηθεί και από τις 2 πλευρές. Όταν είναι έτοιμο το αφαιρούμε από την φωτιά και το διατηρούμε ζεστό. Για την σάλτσα μας βάζουμε σε ένα άλλο τηγάνι το ελαιόλαδο και το βούτυρο να ζεσταθεί. Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια , το κρεμμύδι και το σκόρδο. Τα χοντροκόβουμε και τα ρίχνουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε αλάτι-πιπέρι και τα σοτάρουμε περίπου 5 λεπτά. Προσθέτουμε το κάρυ και το ζεστό νερό και αφήνουμε να βράσουν για άλλα 5 λεπτά. Στην συνέχεια βάζουμε αυτά τα υλικά στο μπλέντερ μαζί με βαλσάμικο , λεμόνι , μέλι και τα πολτοποιούμε μέχρι να γίνει μια ρευστή σάλτσα. Δοκιμάζοντας μπορούμε να προσθέσουμε βαλσάμικο ή μέλι ή μερικές σταγόνες ακόμη λεμόνι ανάλογα τα γούστα μας. Αφού σουρώσουμε την σάλτσα μας, σερβίρουμε το κριθαράκι σε στρογγυλή πιατέλα, από πάνω βάζουμε τα φιλέτα κοτόπουλο ,τα μανιτάρια, τις γαρίδες και τα περιχύνουμε με την σάλτσα.
 

chefoulis