Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

Λαχανικά με πορτοκάλι και ξύδι βαλσάμικο

Ολόφρεσκα λαχανικά στο πιάτο σας με εξαιρετική σάλτσα πορτοκαλιού...

Υλικά:

Οδηγίες:

Καθαρίζουμε τα λαχανικά και τα πλένουμε. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί, κόβουμε τα κρεμμυδάκια σε λεπτές φέτες ,τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με το δενδρολίβανο και τα σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτουμε τα φασολάκια, τις πιπεριές που τις έχουμε κόψει μπαστουνάκια , τον αρακά και τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν για περίπου 5 λεπτά. Σβήνουμε τα λαχανικά με τον χυμό πορτοκαλιού, προσθέτουμε το νερό και το ξύδι και χαμηλώνουμε την θερμοκρασία. Τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου 10-15 λεπτά. Προσθέτουμε στην συνέχεια το σπανάκι, αλάτι-πιπέρι και το ξύσμα πορτοκαλιού και αφήνουμε να βράσουν για περίπου άλλα 5 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμα τα σερβίρουμε σε μια σαλατιέρα και αν θέλουμε γαρνίρουμε από πάνω με τυρί φέτα ή λιαστή ντομάτα.


chefoulis