Σοκολατένιο ραβανί
Ένα ξεχωριστό ραβανί για όλους!
Υλικά:
- Σιμιγδάλι - 100 γρ
- Αλεύρι - 400 γρ
- Κακάο - 3 κουτ σούπας
- Baking powder - 2
- Ζάχαρη - 500 γρ
- Αυγά - 6
- Γιαούρτι - 500 γρ
- Ινδική καρύδα -
- Για το σιρόπι
- Νερό - 5 ποτήρια
- Ζάχαρη - 5 ποτήρια
- Λεμόνι - 1 (τον χυμό του)
Οδηγίες:
Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά την
ζάχαρη και τα αυγά για 10 λεπτά. Στην συνέχεια βάζουμε το γιαούρτι, το
αλεύρι, το κακάο το μπέικιν, το σιμιγδάλι τα ανακατεύουμε καλά και τα
αδειάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί. Το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 - 35
λεπτά .Έχουμε ετοιμάσει από πριν το σιρόπι, μόλις βγάλουμε το γλυκό απο
τον φούρνο το τρυπάμε με οδοντογλυφίδα και το σιροπιάζουμε. Το
σερβίρουμε με τριμμένη καρύδα ή παγωτό.
<< Αρχική σελίδα