Μπισκότα, πολύ νόστιμα
Πολύ νόστιμα και εύκολα τα μπισκότα με μαύρη ζάχαρη, για όλες τις ώρες
Υλικά
-270 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-½ κ.γλ. σόδα μαγειρικής
-220 γρ. βούτυρο
-100 γρ. ζάχαρη
-150 γρ. μαύρη ζάχαρη
-¼ κ.γλ. αλάτι
-2 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
-1 κρόκο από μεγάλο αυγό
-1 μεγάλο αυγό
-200 γρ. σταγόνες σοκολάτας
-80 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Προθερμαίνουμετο φούρνο στους 160 C στον αέρα. Στρώνουμε λαδόκολλα σε λαμαρίνα.
-Κοσκινίζουμε σε μπολ το αλεύρι και τη σόδα.
-Βάζουμε το μισό βούτυρο σε αντικολλητικό τηγανάκι και το λιώνουμε σε μέτρια φωτιά. Αφήνουμε το βούτυρο να ροδίσει και να μοσχομυρίσει για επιπλέον 2’-3’. Αδειάζουμε το καυτό βούτυρο σε ανοξείδωτο ή γυάλινο σκεύος. Προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο κι ανακατεύουμε να λιώσει καλά. -Ρίχνουμε και τα δύο είδη ζάχαρης, το αλάτι και τη βανίλια. Χτυπάμε με σύρμα ή με μίξερ χειρός για να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα, να λιώσει η ζάχαραη και να κρυώσει καλά.
-Προσθέτουμε το αυγό και τον κρόκο πάντα χτυπώντας με το μίξερ ή με το σύρμα μέχρι το μείγμα να γυαλίσει και να κρεμώσει. Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί για 3’-4’. Το ξαναχτυπάμε να αφρατέψει.
-Με τη βοήθεια μιας σπάτουλας ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι κι ανακατεύουμε για 1’. Τέλος προσθέτουμε τα κομμάτια της σοκολάτας και τα καρύδια.
-Με ένα κουτάλι αφήνουμε κουταλιά κουταλιά από το μείγμα στη λαδόκολλα, αφήνοντας 3-4 εκ. κενό ανάμεσα (απλώνουν στο ψήσιμο). Ψήνουμε για περίπου 15’ μέχρι να ροδίσουν οι άκρες αλλά η μέση να παραμείνει μαλακή.
-Αφού ψηθούν με προσοχή – πρέπει να είναι ακόμη μαλακά – τα μεταφέρουμε σε σχάρα για να κρυώσουν και να σταθεροποιηθούν.
Μερίδες 30. Χρόνος Προετοιμασίας 20 λεπτά. Χρόνος ψησίματος 15 λεπτά
-270 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-½ κ.γλ. σόδα μαγειρικής
-220 γρ. βούτυρο
-100 γρ. ζάχαρη
-150 γρ. μαύρη ζάχαρη
-¼ κ.γλ. αλάτι
-2 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
-1 κρόκο από μεγάλο αυγό
-1 μεγάλο αυγό
-200 γρ. σταγόνες σοκολάτας
-80 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Προθερμαίνουμετο φούρνο στους 160 C στον αέρα. Στρώνουμε λαδόκολλα σε λαμαρίνα.
-Κοσκινίζουμε σε μπολ το αλεύρι και τη σόδα.
-Βάζουμε το μισό βούτυρο σε αντικολλητικό τηγανάκι και το λιώνουμε σε μέτρια φωτιά. Αφήνουμε το βούτυρο να ροδίσει και να μοσχομυρίσει για επιπλέον 2’-3’. Αδειάζουμε το καυτό βούτυρο σε ανοξείδωτο ή γυάλινο σκεύος. Προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο κι ανακατεύουμε να λιώσει καλά. -Ρίχνουμε και τα δύο είδη ζάχαρης, το αλάτι και τη βανίλια. Χτυπάμε με σύρμα ή με μίξερ χειρός για να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα, να λιώσει η ζάχαραη και να κρυώσει καλά.
-Προσθέτουμε το αυγό και τον κρόκο πάντα χτυπώντας με το μίξερ ή με το σύρμα μέχρι το μείγμα να γυαλίσει και να κρεμώσει. Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί για 3’-4’. Το ξαναχτυπάμε να αφρατέψει.
-Με τη βοήθεια μιας σπάτουλας ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι κι ανακατεύουμε για 1’. Τέλος προσθέτουμε τα κομμάτια της σοκολάτας και τα καρύδια.
-Με ένα κουτάλι αφήνουμε κουταλιά κουταλιά από το μείγμα στη λαδόκολλα, αφήνοντας 3-4 εκ. κενό ανάμεσα (απλώνουν στο ψήσιμο). Ψήνουμε για περίπου 15’ μέχρι να ροδίσουν οι άκρες αλλά η μέση να παραμείνει μαλακή.
-Αφού ψηθούν με προσοχή – πρέπει να είναι ακόμη μαλακά – τα μεταφέρουμε σε σχάρα για να κρυώσουν και να σταθεροποιηθούν.
Μερίδες 30. Χρόνος Προετοιμασίας 20 λεπτά. Χρόνος ψησίματος 15 λεπτά
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
firstcook.gr/fytokomia.gr
<< Αρχική σελίδα