Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Ισπανική Παέλια

Υλικά:

  • 3 κ. σούπας παρθένο ελαιόλαδο
  • 3 σκελίδες σκόρδο θρυμματισμένες
  • ½ κ. γλυκού κόκκινο πιπέρι
  • 2 φλ. άσπρο ρύζι
  • ¼ κ. γλυκού σαφράν
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 λίτρο ζωμό κοτόπουλου
  • 4 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
  • 700 γρ. φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε κομμάτια
  • αλάτι και μαύρο πιπέρι
  • 1 κόκκινη πιπεριά, καθαρισμένη και ψιλοκομμένη
  • 1 μεσαίο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 400 γρ. λουκάνικο κομμένο σε ροδέλες
  • μισό κιλό γαρίδες καθαρισμένες
  • 18 μύδια καθαρισμένα
  • 1 φλ. κατεψυγμένα μπιζέλια
  • χυμό δύο λεμονιών
Εκτέλεση:
  1. Ζεστάνετε ένα μεγάλο τηγάνι, ρίξτε το λάδι, το σκόρδο, το πιπέρι, προσθέστε το ρύζι και σοτάρετε για 2-3'.
  2. Προσθέστε το σαφράν, την δάφνη, τον ζωμό, το θυμάρι και αφήστε να φτάσουν σε θερμοκρασία βρασμού. Καλύψτε με ένα αλουμινόχαρτο και χαμηλώστε την θερμοκρασία, ώστε τα υλικά να σιγοβράζουν.
  3. Σε ένα άλλο αντικολλητικό λαδωμένο σκεύος, τηγανίστε το κοτόπουλο σε δυνατή φωτιά και από τις δύο πλευρές και αλατοπιπερώστε το.
  4. Προσθέστε την πιπεριά και το κρεμμύδι και αφήστε το άλλα 3 λεπτά. Βάλτε στο σκεύος και το λουκάνικο και μαγειρέψτε για άλλα 2', και στην συνέχεια αφαιρέστε το σκεύος από το μάτι.
  5. Μετά από 13 περίπου λεπτά, προσθέστε τα μύδια στο τηγάνι με το ρύζι, στην συνέχεια τα μπιζέλια και ραντίστε με το χυμό λεμονιού.
  6. Ξανακαλύψτε το τηγάνι για 5', και στην συνέχεια αφαιρέστε όσα από τα όστρακα δεν έχουν ανοίξει.
  7. Ανακατέψτε και αφαιρέστε τα κλωναράκια του θυμαριού και της δάφνης, αφού έχουν «χωριστεί» από τα φυλλαράκια τους. Βάλτε γύρω-γύρω από το μίγμα το κοτόπουλο και τα λουκάνικα και τελειώστε με λίγο μαϊντανό.

BeU.com.cy