Ισπανική Παέλια
Υλικά:
- 3 κ. σούπας παρθένο ελαιόλαδο
- 3 σκελίδες σκόρδο θρυμματισμένες
- ½ κ. γλυκού κόκκινο πιπέρι
- 2 φλ. άσπρο ρύζι
- ¼ κ. γλυκού σαφράν
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 λίτρο ζωμό κοτόπουλου
- 4 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
- 700 γρ. φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε κομμάτια
- αλάτι και μαύρο πιπέρι
- 1 κόκκινη πιπεριά, καθαρισμένη και ψιλοκομμένη
- 1 μεσαίο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 400 γρ. λουκάνικο κομμένο σε ροδέλες
- μισό κιλό γαρίδες καθαρισμένες
- 18 μύδια καθαρισμένα
- 1 φλ. κατεψυγμένα μπιζέλια
- χυμό δύο λεμονιών
- Ζεστάνετε ένα μεγάλο τηγάνι, ρίξτε το λάδι, το σκόρδο, το πιπέρι, προσθέστε το ρύζι και σοτάρετε για 2-3'.
- Προσθέστε το σαφράν, την δάφνη, τον ζωμό, το θυμάρι και αφήστε να φτάσουν σε θερμοκρασία βρασμού. Καλύψτε με ένα αλουμινόχαρτο και χαμηλώστε την θερμοκρασία, ώστε τα υλικά να σιγοβράζουν.
- Σε ένα άλλο αντικολλητικό λαδωμένο σκεύος, τηγανίστε το κοτόπουλο σε δυνατή φωτιά και από τις δύο πλευρές και αλατοπιπερώστε το.
- Προσθέστε την πιπεριά και το κρεμμύδι και αφήστε το άλλα 3 λεπτά. Βάλτε στο σκεύος και το λουκάνικο και μαγειρέψτε για άλλα 2', και στην συνέχεια αφαιρέστε το σκεύος από το μάτι.
- Μετά από 13 περίπου λεπτά, προσθέστε τα μύδια στο τηγάνι με το ρύζι, στην συνέχεια τα μπιζέλια και ραντίστε με το χυμό λεμονιού.
- Ξανακαλύψτε το τηγάνι για 5', και στην συνέχεια αφαιρέστε όσα από τα όστρακα δεν έχουν ανοίξει.
- Ανακατέψτε και αφαιρέστε τα κλωναράκια του θυμαριού και της δάφνης, αφού έχουν «χωριστεί» από τα φυλλαράκια τους. Βάλτε γύρω-γύρω από το μίγμα το κοτόπουλο και τα λουκάνικα και τελειώστε με λίγο μαϊντανό.
<< Αρχική σελίδα