Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Χταπόδι κρασάτο

Και το χταποδάκι χρειάζεται το κρασάκι του...

Υλικά:

Οδηγίες:

Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά το χταπόδι και το αφήνουμε να στραγγίξει. Το βάζουμε σε μια φαρδιά κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά με το νερό που θα βγάλει από μόνο του και το αφήνουμε μέχρι να μαλακώσει. Αδειάζουμε το πρώτο νερό και στραγγίζουμε καλά το χταπόδι. Βάζουμε στην κατσαρόλα τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και το λάδι να σοταριστούν και ξαναβάζουμε το χταπόδι μέσα . Σβήνουμε με το κρασί μας και το ξύδι , προσθέτοντας παράλληλα και μισό φλυτζάνι νερό. Ρίχνουμε και όλα τα άλλα υλικά μέσα μαζί με τον ντοματοπολτό και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι το χταπόδι να μείνει με την σάλτσα του.
 

chefoulis