Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Γιουβαρλάκια κοκκινιστά

Υλικά:


Για τα γιουβαρλάκια:
750 γρμ. κιμά μοσχαρίσιο
1/2 φλιτζάνι τσαγιού ρύζι
1 μέτριο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 αυγό
1 φλιτζάνι τσαγιού ψιλοκομμένος μαϊντανός
λίγο χοντροτριμμένο σκληρό τυρί, ή λαδωτήρι
1 λεμόνι
αλάτι
πιπέρι

Για την σάλτσα:
1/2 κιλό ντομάτες ώριμες, ή 2 κουταλιές πελτέ, ή 1 1/2 φλιτζάνι πουμαρό
1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
1 πρέζα ρίγανη
λίγο αλάτι
ελάχιστο πιπέρι
νερό

Εκτέλεση:
Περνάμε τις ντομάτες από τρυπητό ή λιώνουμε το πελτέ σε 2 φλιτζάνια νερό και τον ρίχνουμε στη κατσαρόλα, ή το πουμαρό με λίγο νερό, προσθέτουμε την ρίγανη, το ελαιόλαδο, το πιπέρι, και το αλάτι. Βράζουμε για 10 λεπτά. Ανακατεύουμε σε λεκανίτσα όλα τα υλικά για τα γιουβαρλάκια, και τα ζυμώνουμε καλά. Πλάθουμε τα γιουβαρλάκια και τα ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα.
Ρίχνουμε από πάνω και τον υπόλοιπο μαϊντανό, προσθέτουμε αν χρειαστεί λίγο ζεστό νερό να καλυφθούν, και τα μαγειρεύουμε σε σιγανή φωτιά μέχρις ότου βράσουν, να πιουν το ζουμί τους και μείνουν με ελάχιστη σάλτσα.


sintagespanos.gr