Ρόστο με κόκκινο κρασί
Υλικά:
- 1 ½ κιλό μοσχάρι δεμένο με σπάγκο
- 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
- 2 κ. γλυκού τζίντζερ τριμένο
- 1 κ. σούπας σησαμέλαιο
- 2 κ. σούπας σόγια σως
- 1/2 φλ. κρασί κόκκινο
- 1 κλωνάρι δενδρολίβανο
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Αλείφετε το κρέας με το σκόρδο, τζίντζερ, πιπέρι και το λάδι και το τοποθετείτε σε γυάλινο ταψί.
- Προσθέτετε τη σόγια σως και το κρασί και το αφήνετε να μαριναριστεί για μία ώρα. Το στραγγίζετε και κρατάτε την μαρινάδα.
- Στη συνέχεια σωτάρετε το κρέας στο σησαμέλαιο μέχρι να ροδίσει. Το τοποθετείτε σε πυρέξ.
- Ρίχνετε την μαρινάδα και τον πασπαλίζετε με το δενδρολίβανο. Το σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και το ψήνετε για μία ώρα.
<< Αρχική σελίδα