Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Ρόστο με κόκκινο κρασί

Υλικά:

  • 1 ½ κιλό μοσχάρι δεμένο με σπάγκο
  • 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
  • 2 κ. γλυκού τζίντζερ τριμένο
  • 1 κ. σούπας σησαμέλαιο
  • 2 κ. σούπας σόγια σως
  • 1/2 φλ. κρασί κόκκινο
  • 1 κλωνάρι δενδρολίβανο 
Εκτέλεση:
  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  2. Αλείφετε το κρέας με το σκόρδο, τζίντζερ, πιπέρι και το λάδι και το τοποθετείτε σε γυάλινο ταψί.
  3. Προσθέτετε τη σόγια σως και το κρασί και το αφήνετε να μαριναριστεί για μία ώρα. Το στραγγίζετε και κρατάτε την μαρινάδα.
  4. Στη συνέχεια σωτάρετε το κρέας στο σησαμέλαιο μέχρι να ροδίσει. Το τοποθετείτε σε πυρέξ.
  5. Ρίχνετε την μαρινάδα και τον πασπαλίζετε με το δενδρολίβανο. Το σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και το ψήνετε για μία ώρα.

 

BeU.com.cy