Σαλάτα με χταπόδι, ελιές και κολοκυθάκια
Υλικά:
- 1 κιλό βρασμένο χταπόδι
- 1 μεγάλο καρότο κομμένο σε λεπτές λωρίδες
- ¾ φλ. ελαιόλαδο
- 1 πράσινη και 1 κόκκινη πιπεριά κομμένες σε μικρά κομμάτια
- 1 κ. σούπας σπιτικό ζωμό λαχανικών
- 15 πράσινες ελιές
- 2 κ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
- ⅔ φλιτζανιού ξύδι
- αλάτι και πιπέρι
- 1 κ. σούπας ψιλοκομμένη φρέσκια ρίγανη
- 3 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο
- 2 κ. σούπας ψιλοκομμένο βασιλικό
- 1 κ. γλυκού ζάχαρη
- 300 γρ. τριμμένα κολοκύθια
- Χτυπάμε σε ένα μεγάλο μπολ το ξύδι, το βασιλικό, τη ρίγανη, το μαϊντανό, το σκόρδο, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και τον σπιτικό ζωμό, και ρίχνουμε το λάδι σε ροή χτυπώντας το μείγμα συνέχεια, ώσπου να αναμειχθούν καλά τα υλικά.
- Προσθέτουμε στο μπολ το χταπόδι, το καρότο, τα κολοκυθάκια, τις πιπεριές και τις ελιές, ανακατεύουμε καλά, σκεπάζουμε το μπολ και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες, πριν σερβίρουμε το χταπόδι σαλάτα με λαχανικά και ελιές.
<< Αρχική σελίδα