Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Νουά κατσαρόλας (Roast beef)

Κλασική συνταγή για τα οικογενειακά τραπέζια

Υλικά:

Οδηγίες:

Βάζουμε στην κατσαρόλα το βούτυρο, τσιγαρίζουμε το κρέας γύρω γύρω να κάνει μια σκουρόχρωμη κρούστα. Στη συνέχεια βάζουμε το κονιάκ, το πορτοκάλι, το λεμόνι, αλάτι, πιπέρι, νερό και αφήνουμε να σιγοψηθεί. Όταν είναι έτοιμο, βγάζουμε το κρέας από την κατσαρόλα και στο ζουμί που έχει μείνει, ρίχνουμε το κρασί  και το κορν φλάουρ. Ανακατεύουμε καλά για να διαλυθεί και  αν θέλουμε προσθέτουμε μανιτάρια και τα αφήνουμε για 10 λεπτά να βράσουν. Κόβουμε το κρέας σε φέτες, το βάζουμε σε πιατέλα και το περιχύνουμε με τη σάλτσα που φτιάξαμε. Συνοδεύεται με ρύζι ή  πατάτες τηγανητές.
 

chefoulis