Κοτόπουλο με καλοκαιρινά φρούτα
Πολύ ωραίο και καλοκαιρινό πιάτο το στήθος κοτόπουλου με σύκα και ροδάκινα
Υλικά (για 4 άτομα)
-500-600 γρ. στήθη κοτόπουλου (κατά προτίμηση βιολογικού)
-12 φρέσκα σύκα σφιχτά
-3 ροδάκινα ή γιαρμάδες σφιχτούς
-2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
-3 κ.σ. βούτυρο (ή μισό μισό με ελαιόλαδο)
-1 κ.σ. κοφτή ζάχαρη άχνη
-1 φλ.κ. λευκό γλυκό κρασί (π.χ. Μοσχάτο Ρίου ή Σάμος)
-1/2 κ.γ. κανέλα
-αλάτι, πιπέρι
Παρασκευή
Πλένουμε καλά τα σύκα, τα σκουπίζουμε και τα χαράζουμε σταυρωτά στο επάνω μέρος. Πλένουμε, στεγνώνουμε και κόβουμε τα ροδάκινα σε τέταρτα. Σε απλωτή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό βούτυρο και σωτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν. Τα βγάζουμε, προσθέτουμε λίγο βούτυρο και ροδίζουμε τα στήθη απ' όλες τις πλευρές. Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη, ανακατεύουμε, προσθέτουμε τα κρεμμύδια και ρίχνουμε το κρασί. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, μισοσκεπάζουμε το σκεύος και αφήνουμε να σιγοψηθεί για 10'. Τοποθετούμε τότε ανάμεσα στο κοτόπουλο τα σύκα και τα ροδάκινα και τα πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοψηθεί το φαγητό για 10'-15' ακόμα. Σερβίρουμε ρίχνοντας επάνω τη σάλτσα τους.
Πλένουμε καλά τα σύκα, τα σκουπίζουμε και τα χαράζουμε σταυρωτά στο επάνω μέρος. Πλένουμε, στεγνώνουμε και κόβουμε τα ροδάκινα σε τέταρτα. Σε απλωτή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό βούτυρο και σωτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν. Τα βγάζουμε, προσθέτουμε λίγο βούτυρο και ροδίζουμε τα στήθη απ' όλες τις πλευρές. Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη, ανακατεύουμε, προσθέτουμε τα κρεμμύδια και ρίχνουμε το κρασί. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, μισοσκεπάζουμε το σκεύος και αφήνουμε να σιγοψηθεί για 10'. Τοποθετούμε τότε ανάμεσα στο κοτόπουλο τα σύκα και τα ροδάκινα και τα πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοψηθεί το φαγητό για 10'-15' ακόμα. Σερβίρουμε ρίχνοντας επάνω τη σάλτσα τους.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ
athinorama.gr/fytokomia.gr
<< Αρχική σελίδα