Γαλακτομπούρεκο Μακεδονικό
Πάντα νόστιμο...σε όλες τις εκδοχές του...
Υλικά:
- Γιαούρτι στραγγιστό - 1 τεμ.
- Ζάχαρη - 1 φλυτζάνι του τσαγιού
- Αυγά - 5 τεμ.
- Baking powder - 1 τεμ.
- Φύλλο κρούστας - 1 πακέτο
- Ελαιόλαδο - 1 φλυτζάνι του τσαγιού
- Για το σιρόπι
- Ζάχαρη - 2 ποτήρια του νερού
- Νερό - 1 ποτήρι του νερού
- Βανίλιες - 2 τεμ.
- Φλούδα λεμονιού - 1 τεμ.
Οδηγίες:
Βάζουμε τα φύλλα κρούστας
σουρωτά στο ταψί, ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ μέχρι να
γίνουν μια ομοιογενής κρέμα. Τα φύλλα τα ανοίγουμε λίγο όπως είναι
σουρωμένα και προσθέτουμε λίγη κρέμα ενδιάμεσα. Μετά προσθέτουμε και την
υπόλοιπη κρέμα από πάνω. Για το σιρόπι βράζουμε τα υλικά όλα μαζί για
περίπου 8-9 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμο το αφήνουμε λίγο να κρυώσει,
πρέπει να είναι ζεστό όχι καυτό και περιχύνουμε το γαλακτομπούρεκο το
οποίο πρέπει να είναι κρύο.
<< Αρχική σελίδα