Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

Λαχταριστά σνακ

Λαχταριστά σνακ
Καλοκαιράκι, παραλία, εκδρομές και ας δούμε μερικά λαχταριστά και θρεπτικά σνακ. Διαλέγοντας τις σωστές γεύσεις, στη σωστή ποσότητα, αφιερώνοντας αρκετό χρόνο για να απολαύσετε το γεύμα σας, στον ίσκιο, θα μετατρέψετε το μεσημεριανό διάλειμμα σε έναν… γευστικό διαλογισμό. Οι υψηλές θερμοκρασίες του
καλοκαιριού μπορούν εύκολα να οδηγήσουν τον οργανισμό μας σε κατάσταση αφυδάτωσης. Η καλύτερη πρόληψη γι’ αυτό είναι να τον εφοδιάσουμε καθόλη τη διάρκεια της ημέρας με άφθονο κρύο νερό, αραιωμένους χυμούς φρούτων,γάλα χωρίς πολλά λιπαρά  και παγωμένο τσάι. Όσον αφορά τις τροφές, καλό θα ήταν να περιορίσουμε τα λιπαρά. Επιλέγοντας τροφές πλούσιες σε λιπαρά και θερμίδες, ανεβάζουμε τη θερμοκρασία του σώματος και οδηγούμαστε σε καταστάσεις υπνηλίας, δυσφορίας και κατάπτωσης. Ένας συνδυασμός τροφών που οδηγεί στην παραγωγή σεροτονίνης στον εγκέφαλο, εύκολα οδηγεί στην ευεξία και στον κορεσμό. Μερικά κύρια γεύματα κατάλληλα για την περίοδο του καλοκαιριού, θα μπορούσαν να είναι μια σαλάτα, ένα σάντουιτς ή ένας συνδυασμός από φρούτα και γιαούρτι.

Δίχρωμη σαλάτα για 4 άτομα (με δύο φέτες πολύσπορο ψωμί)
-250 γρ. λάχανο κόκκινο
-100 γρ. λάχανο άσπρο
-1 κόκκινη πιπεριά
-120 γρ. φιστίκια Κάσιους
-60 γρ. σταφίδες
-60 γρ. ηλιόσποροι (αποφλοιωμένοι)
Για τη σάλτσα
-2 κουτ. της σούπας γιαούρτι αγελαδινό 1% λιπαρά
-2 κουτ. της σούπας σογιέλαιο
-1 κουτ. της σούπας ξίδι
-1 κουτ. του γλυκού μουστάρδα
-1 κουτ. της σούπας μαϊντανός
Τι κάνετε:
Ανακατεύουμε σε ένα μπολάκι το γιαούρτι με τη μουστάρδα, προσθέτουμε σιγά σιγά το ξύδι, το σογιέλαιο και στο τέλος το μαϊντανό. Ψιλοκόβουμε το λάχανο και την πιπεριά. Τα ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και προσθέτουμε τη σάλτσα. Ανακατεύουμε καλά και σερβίροουμε.

Σάντουιτς με μαύρο ψωμί
Τι χρειάζεστε:
-1 φέτα τυρί του τοστ
-1 αυγό βραστό
-1 φέτα ζαμπόν ή γαλοπούλα
-2 φέτες ψωμί μαύρο
-και μερικές φέτες ντομάτα



 fytokomia.gr