Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

Λιβανέζικη με χοιρομέρι

Υλικά:

  • 1 πολύ μεγάλη λεπτή και λιβανέζικη πίτα
  • 300γρ. (1 1/2 κουτί) τυρί κρέμα (π.χ. Φιλαδέλφεια)
  • 2 φλ. μαρούλι ψιλοκομμένο (τρυφερά φύλλα)
  • 1 1/2 φλ. ζαμπόν πολύ ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλ. χοιρομέρι πολύ ψιλοκομμένο
  • 1 φλ. χαλούμι χοντροτριμμένο
  • λίγες ελιές μαύρες
Εκτέλεση:
  1. Η λιβανέζικη πίτα είναι διπλή και τη χωρίζετε στη μέση ώστε να έχετε 2 στρογγυλά κομμάτια. Γεμίζουμε το κάθε κομμάτι από την εσωτερική πλευρά του προς τα πάνω ως εξής.
  2. Πρώτα αλείφετε με μαχαίρι το μισό τυρί κρέμα αφήνοντας ακάλυπτο 1 εκατοστό γύρω γύρω.
  3. Έπειτα σκορπίζετε με σειρά πρώτα το ζαμπόν, το χοιρομέρι, το χαλούμι και το μαρούλι.
  4. Τυλίγουμε την πίττα προσεκτικά σε ρολό, την κλείνουμε σε αλουμινόχαρτο και τη βάζουμε στο ψυγείο για καμιά ώρα.
  5. Την βγάζουμε από το ψυγείο και αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε σε λωρίδες πάχους 3 εκατοστών περίπου και βάζουμε την ελιά στο κέντρο.

 BeU.com.cy