Λιβανέζικη με χοιρομέρι
Υλικά:
BeU.com.cy
- 1 πολύ μεγάλη λεπτή και λιβανέζικη πίτα
- 300γρ. (1 1/2 κουτί) τυρί κρέμα (π.χ. Φιλαδέλφεια)
- 2 φλ. μαρούλι ψιλοκομμένο (τρυφερά φύλλα)
- 1 1/2 φλ. ζαμπόν πολύ ψιλοκομμένο
- 1/2 φλ. χοιρομέρι πολύ ψιλοκομμένο
- 1 φλ. χαλούμι χοντροτριμμένο
- λίγες ελιές μαύρες
- Η λιβανέζικη πίτα είναι διπλή και τη χωρίζετε στη μέση ώστε να έχετε 2 στρογγυλά κομμάτια. Γεμίζουμε το κάθε κομμάτι από την εσωτερική πλευρά του προς τα πάνω ως εξής.
- Πρώτα αλείφετε με μαχαίρι το μισό τυρί κρέμα αφήνοντας ακάλυπτο 1 εκατοστό γύρω γύρω.
- Έπειτα σκορπίζετε με σειρά πρώτα το ζαμπόν, το χοιρομέρι, το χαλούμι και το μαρούλι.
- Τυλίγουμε την πίττα προσεκτικά σε ρολό, την κλείνουμε σε αλουμινόχαρτο και τη βάζουμε στο ψυγείο για καμιά ώρα.
- Την βγάζουμε από το ψυγείο και αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε σε λωρίδες πάχους 3 εκατοστών περίπου και βάζουμε την ελιά στο κέντρο.
BeU.com.cy
<< Αρχική σελίδα