Σάββατο 3 Αυγούστου 2013

Παγωτό γιαούρτι βανίλιας

Υλικά:

  • 700 γρ. γιαούρτι πλήρες, στραγγιστό
  • 2 ασπράδια αυγών
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 1 κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή 1 βανιλίνη (κάψουλα) 
Εκτέλεση:
  1. Ρίχνουμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι και αυτό πάνω από μια μεγαλύτερη κατσαρόλα με νερό που βράζει. Το νερό δεν θα πρέπει να ακουμπάει το πάτο της μικρότερης κατσαρόλας (μπεν μαρί).
  2. Με έναν αυγοδάρτη ανακατεύουμε συνεχώς και αφήνουμε μέχρι να ασπρίσει και να ζεσταθεί πολύ καλά το μείγμα μας.
  3. Ρίχνουμε το μείγμα στο μπολ του μίξερ και χτυπάμε με το μίξερ σε δυνατή ένταση μέχρι να έχουμε μια σφιχτή και γυαλιστερή μαρέγκα.
  4. Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε απαλά και κυκλικά με μια σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να ενσωματωθεί καλά με τη μαρέγκα.
  5. Προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας ή τη βανιλίνη και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομογενοποιημένο μείγμα.
  6. Βάζουμε το μείγμα σε ένα δοχείο αποθήκευσης με καπάκι και αφήνουμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει καλά, τουλάχιστον για 4 ώρες.
  7. Σερβίρουμε με υλικά της επιλογής μας…μαρμελάδα φράουλα, σιρόπι βύσσινο, σοκολάτα, γλυκό κεράσι, ξηρούς καρπούς κτλ κτλ

BeU.com.cy