Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

Ρεβυθοκεφτέδες με σάλτσα

Τα ρεβύθια σε μορφή αλλιώτικη από την συνηθισμένη...

Υλικά:

Οδηγίες:

Από το προηγούμενο βράδυ μουσκεύουμε τα ρεβύθια σε μπόλικο νερό, μαζί με τη σόδα. Την επομένη, τα στραγγίζουμε και τα αλέθουμε στο μίξερ.Τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα ζυμώνουμε πολύ καλά.Τα πλάθουμε σαν κεφτεδάκια και τα περνάμε από το αλεύρι.Τα τηγανίζουμε. Σε μια κατσαρόλα φαρδιά βάζουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα και τη βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα ήδη τηγανισμένα κεφτεδάκια και τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Αν θέλουμε μπορούμε να τα σερβίρουμε γαρνίροντας με την σάλτσα από πάνω.

  
chefoulis