Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Χταπόδι με ελιές

Χταπόδι με ελιές
Ένα ιδιαίτερα αγαπητό πιάτο στην Κρήτη!!!


Τα υλικά (για 4 άτομα)
-2 χταπόδια 1.5 κιλού περίπου
-1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
-3 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε κύβους
-1 ματσάκι μάραθο
-1 ποτήρι κρασιού κόκκινο κρασί
-300 γραμμ. ελιές πράσινες τσακιστές
-1 κουτί ντοματάκια
-Πιπέρι

Διαδικασία
-Καθαρίζουμε το χταπόδι από το δόντι και το πλένουμε καλά.
-Στην συνέχεια το βάζουμε στην κατσαρόλα χωρίς νερό και το αφήνουμε να ψηθεί σε χαμηλή θερμοκρασία. Αυτό από μόνο του θα βγάλει νερό και θα ψηθεί.
-Όταν έχει ψηθεί, το βγάζουμε από την
κατσαρόλα και το κόβουμε σε κομμάτια. Κατόπιν στην ίδια κατσαρόλα που βράσαμε το χταπόδι ρίχνουμε το λάδι με το κρεμμύδι και σοτάρουμε ελαφρά.
-Έπειτα ρίχνουμε το χταπόδι και το μάραθο και ανακατεύουμε ελαφρά. Σβήνουμε με το κρασί.
-Αφήνουμε να ψηθούν όλα για περίπου 20 λεπτά.-Εν το μεταξύ ετοιμάζουμε τις ελιές. Αν έχουμε ελιές με κουκούτσι το αφαιρούμε και σε μία κατσαρόλα βράζουμε τις ελιές 2 φορές από 2 λεπτά την κάθε φορά.
-Στην συνέχεια ρίχνουμε τις ελιές στην κατσαρόλα και τα ντοματάκια και αφήνουμε να ψηθούν για 5 με 10 λεπτά μέχρι να έχουμε μια πηχτή σάλτσα.
Νοστιμίζουμε με πιπέρι και είναι έτοιμο.
Συνοδεύεται με πατάτες τηγανιτές.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ


 fytokomia.gr