Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

“Ηθική σήψη” ο βιασμός θηλυκού σκύλου στην Αθήνα;

Ως “ιδιαζόντως ειδεχθή” και “πρωτόγνωρη για το είδος του ζώου για τα ελληνικά δεδομένα πράξη” χαρακτηρίζει τη σεξουαλική κακοποίηση θηλυκού σκύλου που έλαβε χώρα πρόσφατα στην Αθήνα η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία.

Το παράπτωμα αφορά στον βιασμό θηλυκού σκυλιού από Πολωνό υπήκοο, κάτοικο Αθηνών, ο οποίος και οδηγήθηκε στην ελληνική δικαιοσύνη.
Ο κτηνοβάτης καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλάκιση με αναστολή και του επιβλήθηκε 10.000 ευρώ χρηματικό πρόστιμο.
Όπως αναφέρουν οι φιλοζωικές οργανώσεις “βιασμοί ζώων και ιδιαίτερα αιγών και προβάτων συμβαίνουν συχνά στην ελληνική επαρχία, γεγονός το οποίο δεν θα πρέπει να το παραβλέπουμε και να αντιδρούμε μόνο σε βιασμούς ζώων συντροφιάς”.
“Θέλουμε να πιστεύουμε ότι αποτελούν μεμονωμένα περιστατικά και όχι παράπλευρες συνέπειες της ηθικής σήψης, που διέρχεται η χώρα μας κατά τα τελευταία χρόνια” καταλήγουν οι φιλόζωοι.
Ο 53χρονος δράστης πολωνικής καταγωγής συνελήφθη την Κυριακή 11 Αυγούστου για τη σεξουαλική κακοποίηση του θηλυκού σκύλου.
Αυτόπτες μάρτυρες είδαν το Σάββατο 10 Αυγούστου τον κατηγορούμενο να επιβιβάζει στο αυτοκίνητό του τον σκύλο, στην περιοχή του Ολυμπιακού Χωριού, και σημείωσαν τις πινακίδες κυκλοφορίας του οχήματος.
Δύο ώρες αργότερα, ο 53χρονος επέστρεψε στο Ολυμπιακό Χωριό, με τη σκυλίτσα να είναι αιμόφυρτη και ημιλιπόθυμη.
Ο κατηγορούμενος παραδέχτηκε στους αστυνομικούς ότι πήρε τον σκύλο «για να τον πάει βόλτα» αλλά αρνήθηκε ότι τον κακοποίησε.
Ωστόσο, η έκθεση της κτηνιάτρου επιβεβαίωσε την κακοποίηση του ζώου στα γεννητικά όργανα, ενώ οι αστυνομικοί συνέλεξαν δείγματα γενετικού υλικού από τον κατηγορούμενο και τη σκυλίτσα. Τα δείγματα εστάλησαν στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία για ταυτοποίηση.
econews