Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

Σουτζουκάκια

Υλικά:

  • 700γρ. κιμά
  • 3-4 φέτες μπαγιάτικο ψωμί, μουσκεμένες και ελαφρά στυμμένες
  • 2 αυγά
  • 2 κρεμμύδια τριμμένα
  • 1 φλ. τσαγ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 κ. σούπας ξύδι
  • 1 κ. γλυκού κύμινο
  • 1 κ. γλυκού ζάχαρη
  • αλάτι, πιπέρι κατά βούληση
Υλικά για τη σάλτσα:
  • 4 μεγάλες ώριμες ντομάτες, ξεφλουδισμένες και τριμμένες 
  • 1 κ. γλυκού ζάχαρη
  • λάδι, αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:
  1. Ζυμώνουμε τα σουτζουκάκια και τα τηγανίζουμε.
  2. Δίπλα έχουμε βάλει τη ντομάτα με λίγο λάδι και αλατοπίπερο να βράσει. Μόλις τηγανίσουμε τα σουτζουκάκια, τα ρίχνουμε στη σάλτσα, αφήνουμε να βράσουν και μαζί 10 λεπτά και έτοιμα.
  3. Σερβίρονται με ρύζι και γιαούρτι, αλλά και με τηγανιτές πατάτες ή πουρέ.
  
BeU.com.cy