Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

Mυστικά για ένα επιτυχημένο barbeque

Συμβουλές για τη κουζίνα σας απο τη Φαίδρα και τη Σοφία


retro-bbq-bacon
Οι κυρίες Φαίδρα και Σοφία, μοιράζονται μαζί μας μερικά ακόμη Μικρά - Μυστικά για την κουζίνα. Σήμερα μοιράζονται μαζί μας τα μυστικά για τους για ένα επιτυχήμενο barbeque.

tipsokΧρησιμοποιείτε πάντα διαφορετικές σπάτουλες για τα ωμά και τα μαγειρεμένα κρέατα.
tipsokΤο κοτόπουλο, για να κρατήσει τους χυμούς του, καλό είναι να ψήνεται με την πέτσα του, την οποία αφαιρείτε μετά, εάν το θέλετε.
tipsokΓια να δείτε πότε το κρέας ή το ψάρι είναι έτοιμο, χαράξτε το με ένα μαχαίρι. Αν βγάλει κόκκινο ζουμί, θέλει σίγουρα ακόμη ψήσιμο.
tipsokΓια να ψήσετε ψάρια χωρίς να κολλήσουν οι πέτσες τους στη σχάρα, πριν αρχίσετε το ψήσιμο, τρίψτε τη ζεστή σχάρα με ένα κρεμμύδι κομμένο στη μέση.
tipsokΤα λαχανικά που συνήθως χρειάζονται πολύωρο μαγείρεμα για να μαλακώσουν, είναι καλύτερα να βράζονται ελαφρά, πριν μπουν στην ψησταριά. Για να τους δώσετε μια απίθανη πικάντικη γεύση, ραντίστε τα ψητά σας λαχανικά με ξίδι μπαλσάμικο.
tipsokΑν ψήνετε κρέας ή ψάρι, μην τα γυρίζετε καρφώνοντάς τα με το πιρούνι, αλλά χρησιμοποιήστε ειδική τσιμπίδα. Το πιρούνι τα τρυπά και έτσι χάνονται οι πολύτιμες ουσίες τους, οι οποίες είναι και οι πιο γευστικές.
tipsok
Για ένα υπέροχο γευστικό αποτέλεσμα,, τοποθετήστε τις μπριζόλες σας 24 ώρες πριν το ψήσιμο σε μια μαρινάδα που αποτελείται από σως σόγιας, αλάτι, πιπέρι, θυμάρι και παρθένο ελαιόλαδο.
tipsokΝα γυρίζετε συχνά το κρέας ή το ψάρι που ψήνετε και να το αλείφετε με τη μαρινάτα ή σκέτο λάδι ώστε να μη στεγνώσει.
tipsokΝα ψήνετε το κρέας ή το ψάρι πάνω από τα κάρβουνα που δημιουργήθηκαν και όχι απευθείας πάνω στη φωτιά.
tipsokΓια να καθαρίσετε τις σχάρες από τα καμένα λίπη και τις σάλτσες με φυσικό τρόπο, ξύστε τις πρώτα με συρματόβουρτσα και στη συνέχεια περάστε τις με λεμόνι, χρησιμοποιώντας την ίδια τη λεμονόκουπα για πινέλο.
 

BeU.com.cy