Mυστικά για ένα επιτυχημένο barbeque
Συμβουλές για τη κουζίνα σας απο τη Φαίδρα και τη Σοφία
Οι κυρίες Φαίδρα και Σοφία, μοιράζονται μαζί μας μερικά ακόμη Μικρά - Μυστικά για την κουζίνα. Σήμερα μοιράζονται μαζί μας τα μυστικά για τους για ένα επιτυχήμενο barbeque.
Χρησιμοποιείτε πάντα διαφορετικές σπάτουλες για τα ωμά και τα μαγειρεμένα κρέατα.
Το κοτόπουλο, για να κρατήσει τους χυμούς του, καλό είναι να ψήνεται με την πέτσα του, την οποία αφαιρείτε μετά, εάν το θέλετε.
Για
να δείτε πότε το κρέας ή το ψάρι είναι έτοιμο, χαράξτε το με ένα
μαχαίρι. Αν βγάλει κόκκινο ζουμί, θέλει σίγουρα ακόμη ψήσιμο.
Για
να ψήσετε ψάρια χωρίς να κολλήσουν οι πέτσες τους στη σχάρα, πριν
αρχίσετε το ψήσιμο, τρίψτε τη ζεστή σχάρα με ένα κρεμμύδι κομμένο στη
μέση.
Τα
λαχανικά που συνήθως χρειάζονται πολύωρο μαγείρεμα για να μαλακώσουν,
είναι καλύτερα να βράζονται ελαφρά, πριν μπουν στην ψησταριά. Για να
τους δώσετε μια απίθανη πικάντικη γεύση, ραντίστε τα ψητά σας λαχανικά
με ξίδι μπαλσάμικο.
Αν
ψήνετε κρέας ή ψάρι, μην τα γυρίζετε καρφώνοντάς τα με το πιρούνι, αλλά
χρησιμοποιήστε ειδική τσιμπίδα. Το πιρούνι τα τρυπά και έτσι χάνονται
οι πολύτιμες ουσίες τους, οι οποίες είναι και οι πιο γευστικές.
Για
ένα υπέροχο γευστικό αποτέλεσμα,, τοποθετήστε τις μπριζόλες σας 24 ώρες
πριν το ψήσιμο σε μια μαρινάδα που αποτελείται από σως σόγιας, αλάτι,
πιπέρι, θυμάρι και παρθένο ελαιόλαδο.
Να γυρίζετε συχνά το κρέας ή το ψάρι που ψήνετε και να το αλείφετε με τη μαρινάτα ή σκέτο λάδι ώστε να μη στεγνώσει.
Να ψήνετε το κρέας ή το ψάρι πάνω από τα κάρβουνα που δημιουργήθηκαν και όχι απευθείας πάνω στη φωτιά.
Για
να καθαρίσετε τις σχάρες από τα καμένα λίπη και τις σάλτσες με φυσικό
τρόπο, ξύστε τις πρώτα με συρματόβουρτσα και στη συνέχεια περάστε τις με
λεμόνι, χρησιμοποιώντας την ίδια τη λεμονόκουπα για πινέλο.
<< Αρχική σελίδα