Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Πένες με Μελιτζάνες

Beu-penne-eggplants

Υλικά:

  • 1 μεγάλη μελιτζάνα
  • ½ φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 1 κιλό ώριμες ντομάτες
  • 1 πακέτο πένες 
  • 2 κ. σούπας ψιλοκομμένο βασιλικό
  • αλάτι
  • πιπέρι πράσινο 
  • παρμεζάνα (σε κύβους) 
Εκτέλεση:
  1. Κόβετε την μελιτζάνα σε χοντρές ροδέλες και τις πασπαλίζετε με χοντρό αλάτι.
  2. Aφήνετε ένα τέταρτο και κατόπιν ξεπλένετε τις ροδέλες με κρύο νερό και τις στραγγίζετε.
  3. Με την μίση ποσότητα ελαιόλαδου τηγανίζετε τις ροδέλες μέχρι να πάρουν χρώμα (τις στραγγίζετε μετά σε χαρτί κουζίνας).
  4. Με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και προσθέτετε τις ντομάτες που από πριν έχετε ψιλοκόψει και αφαιρέσει τους σπόρους.
  5. Αφήστε σε χαμηλή φωτιά να δέσει η σάλτσα για ένα 20 λεπτό και κατόπιν αλατοπιπερώνετε.
  6. Αφού σβήσετε την φωτιά, προσθέστε τις ροδέλες μελιτζάνας και το βασιλικό μέσα στην σάλτσα.
  7. Προσθέστε τις πένες (βρασμένες σε αλατισμένο νερό) μέσα στην σάλτσα με τις μελιτζάνες.
  8. Σερβίρετε σε βαθύ πιάτο και ρίχνετε από πάνω μερικούς κύβους παρμεζάνας και λίγα φύλλα βασιλικού.
  
BeU.com.cy