Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

Γεμιστά, εύκολα και γρήγορα

    Πάμε να ετοιμάσουμε τα …γρήγορα γεμιστά; Θα τα λατρέψετε!


ΥΛΙΚΑ για 4-5 άτομα
-2 μέτρια κολοκυθάκια κομμένα σε κύβους
-2 μελιτζάνες μακρόστενες κομμένες σε κύβους
-2 κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες
-2 μεγάλες πατάτες, κομμένες σε κύβους
-2 μέτριες ντομάτες ψιλοκομμένες + 2 μέτριες ντομάτες πολτοποιημένες
-2 κόκκινες πιπεριές σε κομματάκια
-200 γρ. ρύζι Καρολίνα
-2 σκελίδες σκόρδο, ολόκληρες
-3 κ.σ. ψιλοκομμένο δυόσμο
-3 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
-1 κ.γλ. ζάχαρη
-1/2 κ.γλ. ρίγανη
-1/2 φλ.τσ. ελαιόλαδο
-Αλάτι & πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου.
Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμιγνύουμε όλα τα λαχανικά και τις πολτοποιημένες ντομάτες.
Προσθέτουμε 1 φλ.τσ. ζεστό νερό, τη ζάχαρη, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι.
Βάζουμε το μίγμα σε βαθύ ταψί και το απλώνουμε όσο πιο ομοιόμορφα γίνεται.
Καλύπτουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και βάζουμε στο φούρνο για 45 λεπτά.
Ύστερα, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, ανακατεύουμε πολύ προσεκτικά και ξαναβάζουμε το ταψί στο φούρνο.
Εάν χρειάζεται προσθέτουμε πάλι 2/3 φλ.τσ. νερό που το περιχύνουμε σε όλο το ταψί.
Αφήνουμε το φαγητό μας να ψηθεί για άλλα 10-15 λεπτά ή μέχρις ότου το φαγητό μας πάρει ωραίο χρώμα και μείνει με το λάδι του και ελάχιστο ζουμάκι (αν θέλουμε).
Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε για 5-10 λεπτά να αναδειχθούν αρώματα και γεύσεις και να απορροφηθούν τα περιττά υγρά που έχουν απομείνει.
Σερβίρουμε με λίγο γιαούρτι ή με θρυμματισμένη φέτα.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ


fytokomia.gr