Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Ποινική δίωξη για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης ασκήθηκε σε βάρος του Χρ. Παππά

Ποινική δίωξη για ένταξη και διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση και παράνομη οπλοκατοχή ασκήθηκε σε βάρος του υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής, Χρ. Παππά, ο οποίος οδηγήθηκε το απόγευμα της Κυριακής ενώπιον του εισαγγελέα. Ο Χρ. Παππάς παραδόθηκε στις αρχές το μεσημέρι της Κυριακής, ενώ ήταν καταζητούμενος για περίπου 24 ώρες από την αστυνομία.
Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής αναμένεται να ζητήσει και να λάβει προθεσμία για την απολογία του τις επόμενες ημέρες, το πιθανότερο την Τετάρτη.
Σημειώνεται ότι ο Χρήστος Παππάς, οδηγούμενος από την είσοδο της ΓΑΔΑ προς το συμβατικό αυτοκίνητο της αντιτρομοκρατικής, με το οποίο μεταφέρθηκε στην Εισαγγελία, φώναζε προς τους δημοσιογράφους και τις τηλεοπτικές κάμερες: «Μην τους πιστεύετε. Πατρίδα - Λαός - Εθνικισμός - Χρυσή Αυγή».
Όταν μπήκε στο συμβατικό όχημα της αντιτρομοκρατικής και πριν αυτό ξεκινήσει για την Ευελπίδων, άνοιξε την πόρτα και σήκωσε τα χέρια για να δείξει τις χειροπέδες, ενώ επανέλαβε την ίδια φράση. Ο άνδρας της αντιτρομοκρατικής που καθόταν στο αριστερό πλευρό του τον τράβηξε πίσω, η πόρτα έκλεισε και το όχημα ξεκίνησε με ταχύτητα.

Με τη σύλληψη του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, αλλά και ακόμη μια σύλληψη που έγινε σήμερα, Κυριακή, ο αριθμός των ατόμων που έχουν συλληφθεί για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής ανέβηκε στους 22 και τα εντάλματα σύλληψης που μένουν να εκτελεστούν είναι 10. Σε ό,τι έχει να κάνει με το δεύτερο συλληφθέντα της Κυριακής, η αστυνομία δεν έχει δώσει ακόμη τα στοιχεία του στη δημοσιότητα.

Το μεσημέρι της Κυριακής, ο Χρήστος Παππάς έφτασε στη ΓΑΔΑ με ταξί και πριν παραδοθεί έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους που βρίσκονται έξω από το κτίριο, κάνοντας λόγο για πολιτική δίωξη της Χρυσής Αυγής με μοχλό, όπως είπε, τη Δικαιοσύνη. «Προσέρχομαι αυτοβούλως. Δεν έχω τίποτα να φοβηθώ, τίποτα να κρύψω. Η συγκυβέρνηση, η κατοχική κυβέρνηση του μνημονίου, Σαμαρά και Βενιζέλου, προβαίνει σε πρωτοφανείς πολιτικές διώξεις με μοχλό Δικαιοσύνη, την ανεξάρτητη κατά κάποιους Δικαιοσύνης. Η αλήθεια θα λάμψει, ο εθνικισμός θα νικήσει. Ο ελληνικός λαός να μην σκύβει το κεφάλι. Είμαι απολύτως ελεύθερος, κάνουμε νόμιμο πολιτικό αγώνα και θα επανέλθουμε. Η χρυσή Αυγή δεν λυγίζει! Χρυσή Αυγή για πάντα!» είπε ο Χρ.Παππάς έξω από το κτίριο της ΓΑΔΑ. Κατά την είσοδό του στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση ο Χρ.Παππάς αποκάλεσε «αρχηγό» τον Νίκο Μιχαλολιάκο και φώναξε «ζήτω η Χρυσή Αυγή, ζήτω!», σηκώνοντας το χέρι του σε μια κίνηση που φάνηκε σαν ναζιστικός χαιρετισμός!

Υπενθυμίζεται ότι βάσει του πορίσματος του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο Παππάς φέρεται ως υπαρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης. Ο γ.γ. της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος και οι άλλοι τέσσερις βουλευτές (Ηλίας Κασιδιάρης, Γιάννης Λαγός, Ηλίας Παναγιώταρος και Νίκος Μίχος) βρίσκονται επίσης στη ΓΑΔΑ και κρατούνται σε διαφορετικά κελιά.
 
 
 
eklogika.gr/24 ωρες