Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Ραβανί!

Ραβανί, εύκολο και πολύ νόστιμο. Απολαύστε το σκέτο ή με παγωτό βανίλια και ταξιδεύστε γευστικά …

Υλικά
-4 αβγά
-2 κούπες σιμιγδάλι χοντρό
-1 κούπα αλεύρι
-1 κούπα γιαούρτι στραγγιστό 2%
-1 1/2 κ.γ. baking powder
-2-3 βανίλιες
-1 κούπα σπορέλαιο
-1 κούπα ζάχαρη
-2 κ.γ ξύσμα λεμονιού
για το σιρόπι
-4 κούπες ζάχαρη
-3 1/2 κούπες νερό
-3-4 φλούδες λεμόνι (μόνο το κίτρινο μέρος,όχι το άσπρο,γιατί πικρίζει)
Εκτέλεση
Ξεκινάμε με το σιρόπι. Βάζουμε όλα τα υλικά σε μία κατσαρόλα να βράσουν για 5 λεπτά (μετράμε από τη στιγμή που αρχίζει ο βρασμός).Αφήνουμε το σιρόπι στην άκρη να κρυώσει και ετοιμάζουμε το γλυκό.
Ανακατεύουμε το σιμιγδάλι,το αλεύρι,το baking powder σε ένα μπολ.
Σε άλλο μπολ χτυπάμε τη ζάχαρη και το σπορέλαιο με το σύρμα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το γιαούρτι και χτυπάμε ξανά,για λίγο.
Τέλος,προσθέτουμε τα αβγά.
Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί.Ενώνουμε τα δύο μείγματα και προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού.
Αδειάζουμε σε ταψί με διαστάσεις 33x27 εκ. και ψήνουμε νσε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, με αντιστάσεις πάνω κάτω, για περίπου 45 λεπτά.
Μόλις βγάλουμε το γλυκό από το φούρνο,το περιχύνουμε καυτό όπως είναι με το κρύο σιρόπι.
Αφήνουμε να το τραβήξει όλο και να κρυώσει καλά.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ


fytokomia.gr