Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Μαριναρισμένο κοτόπουλο, ψητό


  Χρόνος παρασκευής 15 λεπτά



Υλικά:
1 / 4 φλιτζανιού μουστάρδα Dijon
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
1-1/2 κουταλάκια του γλυκού σάλτσα Worcestershire
1 / 2 κουταλάκι αποξηραμένο εστραγκόν
1 / 4 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
4 μισά στηθών κοτόπουλου - χωρίς κόκαλα και δέρμα


Παρασκευή
Ανακατεύετε σε ένα μπολ την μουστάρδα, με το χυμό του λεμονιού, την Worcestershire sauce, το πιπέρι και το αποξηραμένο εστραγκόν.
Με το μείγμα που ετοιμάσατε αλείφετε κι από τις δύο πλευρές τα κομμάτια του κοτόπουλου.
Τα τοποθετείτε σε ένα πιάτο και τα αφήνετε να μαριναριστούν, σε θερμοκρασία δωματίου για 15 λεπτά ή για αρκετές ώρες στο ψυγείο.
Το ψήνετε στο grill του φούρνου σας ή για ακόμα μεγαλύτερη νοστιμιά στα κάρβουνα, γυρίζοντάς τα μία φορά, για 10 έως 15 λεπτά ή μέχρι οι χυμοί τους να στερέψουν.
Μπορείτε να το συνοδέψετε με ψητά λαχανικά σχάρας και λευκό ξηρό κρασί.

  
fe-mail.gr