Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Σήμερα εορτάζεται η ευρωπαϊκή μέρα χωρίς αυτοκίνητο

Στη Θεσσαλονίκη η Τροχαία θέτει σε ισχύ από σήμερα στις 3 το μεσημέρι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις προκειμένου να πραγματοποιηθούν απρόσκοπτα οι εκδηλώσειςΑκινητοποιημένα φαίνεται πως θα μείνουν σήμερα τα αυτοκίνητα στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες αφού σήμερα εορτάζεται η
Ευρωπαϊκή μέρα χωρίς αυτοκίνητο.

Στη Θεσσαλονίκη η Τροχαία θέτει σε ισχύ από σήμερα στις 3 το μεσημέρι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις προκειμένου να πραγματοποιηθούν απρόσκοπτα οι εκδηλώσεις.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της υπηρεσίας, σήμερα, από τις 3 το απόγευμα, λόγω της πραγματοποίησης του διασυλλογικού ποδηλατικού αγώνα σιρκουί (10 στροφές Χ 4,5 χλμ.) και της λαϊκής ποδηλατοδρομίας, θα απαγορευτεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στους δρόμους όπου αυτός θα διεξαχθεί και ειδικότερα στις οδούς Ν. Γερμανού, Τσιμισκή, Πολυτεχνείου, Σαλαμίνος, Ν.Κουντουριώτη και Λεωφ. Νίκης. Επίσης, από τις 6 το πρωί θα απαγορευτεί η στάση και η στάθμευση όλων των οχημάτων κατά μήκος του δρομολογίου του ποδηλατικού αγώνα, εκεί όπου αυτή επιτρέπεται.

Την Κυριακή, ανήμερα του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Χωρίς Αυτοκίνητο, από τις 9 το πρωί, εξαιτίας της τέλεσης του διασυλλογικού ποδηλατικού αγώνα αντοχής (175 χλμ), θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στους παρακάτω δρόμους: α. Ν. Γερμανού (εκκίνηση από Λευκό Πύργο) - Τσιμισκή - Πολυτεχνείου - Παλαιού Σταθμού - Αναγεννήσεως - Μοναστηρίου - Π.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης - Βεροίας και μόνο στο ρεύμα πορείας του αγώνα (ρεύμα πορείας προς έξοδο πόλης), β. στο ρεύμα πορείας προς Βέροια του τμήματος της Π.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης - Βεροίας, από το ύψος του Δ.Δ. Ιωνίας μέχρι το Δ.Δ. Χαλκηδόνας Δήμου Χαλκηδόνας και γ. σε όλο το πλάτος της Π.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης - Βεροίας, στο τμήμα της από το ύψος του Δ.Δ. Χαλκδηδόνας (Διασταύρωση Κουφαλίων) μέχρι τα όρια με την Α.Δ. Ημαθίας.

Την ίδια μέρα, από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 8 το βράδυ θα διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο τμήμα του κέντρου της πόλης που περικλείεται από τις οδούς Εθν. Αμύνης - Εγνατία - Βενιζέλου - Λεωφ. Νίκης. Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση της Τροχαίας Θεσσαλονίκης, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διακοπεί και στην οδό Τσιμισκή, στο τμήμα της από την πλατεία της ΧΑΝΘ μέχρι την συμβολή της με την οδό Εθν. Αμύνης, ενώ, διευκρινίζεται ότι η κυκλοφορία στις οδούς Εθν. Αμύνης, Εγνατία, Βενιζέλου, Λεωφ. Νίκης θα διεξάγεται κανονικά.

Σημειώνεται ότι η κυκλοφορία των λεωφορείων του ΟΑΣΘ στο αποκλεισμένο τμήμα του κέντρου της πόλης θα επιτρέπεται μόνο στις οδούς Τσιμισκή και Μητροπόλεως, ενώ ο Οργανισμός έχει προγραμματίσει κατάλληλα τη λειτουργία των λεωφορειακών γραμμών που επηρεάζονται.


on-news.gr