Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Κοτόπουλο με κόκκινο Ταϊλανδέζικο κάρυ

Για μια γεύση Ταϊλάνδης στο σπίτι, δοκιμάστε αυτό το πιάτο. Κοτόπουλο με Sun-bird Ταϊλανδέζικο κόκκινο κάρυ. 

 
Υλικά:
1 πακέτο (30 γρμ.) Sun-bird Thai red curry, (Mix καρυκεύματα)
2 κουτ. σ. ζάχαρη
2 κουτ. σ. σάλτσα σόγιας
3/4 φλιτζάνι νερό
2 κουτ. σ. φυτικό λάδι, (εγώ θα προτιμούσα παρθένο ελαιόλαδο)
1/2 κιλό κοτόπουλο στήθος, κομμένο σε κομμάτια
1/2 κόκκινη και 1/2 πράσινη πιπεριά, κομμένες σε λωρίδες


Εκτέλεση:
1. Ανακατέψτε μαζί το καρύκευμα, τη ζάχαρη, τη σάλτσα σόγιας, και το νερό.
2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνετε το λάδι. Προσθέστε το κοτόπουλο και το τηγανίζετε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να ροδίσει ομοιόμορφα.
3. Προσθέστε τις πιπεριές και συνεχίστε το μαγείρεμα μέχρι να γίνει το κοτόπουλο.
4. Ρίχνετε μείγμα καρύκευμα πάνω από το κοτόπουλο και το αφήνετε να πάρει μία βράση. Χαμηλώνετε τη φωτιά και το σιγοβράζετε για 2 λεπτά, ή μέχρι να πήξει.

Tips:
"SunBird μείγματα καρυκευμάτων" μπορείτε να βρείτε σε super market με ασιατικό τμήμα τροφίμων.
Για πραγματικά αυθεντική συνταγή, αντικαταστήστε με 3/4 φλιτζανιού γάλα καρύδας, αντί για νερό. 
 
 
sintagespanos.gr