Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Γαρίδες Hot & Spicy

Υλικά:

  • 350γρ. γαρίδες (μεγάλου μεγέθους)
  • ρύζι Uncle Ben's Basmati
  • 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • 1 κλωναράκι σέλινο
  • 1 κ. σούπας αλεύρι
  • 1 κ. γλυκού κάρυ
  • 1 κ. σούπας πάστα ντομάτας
  • 100γρ. γιαούρτι στραγγιστό
Εκτέλεση:
  1. Σε μικρή κατσαρόλα τσιγαρίστε στο λάδι το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το ψιλοκομμένο σέλινο, ψιλοκομμένα, μέχρι να μαλακώσουν και στη συνέχεια προσθέστε 2-3 κουτάλες από ζωμό χορταρικών που θα έχετε προηγουμένως ετοιμάσει.
  2. Αφήστε τα να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να είναι εντελώς έτοιμα τα χορταρικά.
  3. Προσθέστε το κάρυ, το αλεύρι (λίγο-λίγο και ανακατεύοντας διαρκώς για να διαλυθεί), την πάστα ντομάτας και άλλες 3 κουτάλες από τον ίδιο ζωμό και αφήστε όλα να σιγοβράσουν για άλλα 20 λεπτά περίπου, μέχρι να δέσει καλά η σάλτσα.
  4. Φιλτράρετε την σάλτσα ρίχνοντάς την σε τηγάνι, προσθέστε το γιαούρτι και φέρτε το σε χαμηλή φωτιά να πάρει μια βράση.
  5. Σε άλλο τηγάνι περάστε για 1-2 λεπτά, σε πολύ δυνατή φωτιά, τις γαρίδες, ελαφρά αλευρωμένες, να σωταριστούν και από τις δύο πλευρές.
  6. Ρίξτε από πάνω τους τη σάλτσα με το κάρυ και μαγειρέψτε για 1-2 λεπτά.
  7. Σερβίρετε τις γαρίδες με τη σάλτσα ζεστές και συνοδεύετε με ρύζι Basmati της Uncle Ben's.
  
BeU.com.cy