Γαρίδες Hot & Spicy
Υλικά:
BeU.com.cy
- 350γρ. γαρίδες (μεγάλου μεγέθους)
- ρύζι Uncle Ben's Basmati
- 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 μικρό κρεμμύδι
- 1 κλωναράκι σέλινο
- 1 κ. σούπας αλεύρι
- 1 κ. γλυκού κάρυ
- 1 κ. σούπας πάστα ντομάτας
- 100γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- Σε μικρή κατσαρόλα τσιγαρίστε στο λάδι το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το ψιλοκομμένο σέλινο, ψιλοκομμένα, μέχρι να μαλακώσουν και στη συνέχεια προσθέστε 2-3 κουτάλες από ζωμό χορταρικών που θα έχετε προηγουμένως ετοιμάσει.
- Αφήστε τα να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να είναι εντελώς έτοιμα τα χορταρικά.
- Προσθέστε το κάρυ, το αλεύρι (λίγο-λίγο και ανακατεύοντας διαρκώς για να διαλυθεί), την πάστα ντομάτας και άλλες 3 κουτάλες από τον ίδιο ζωμό και αφήστε όλα να σιγοβράσουν για άλλα 20 λεπτά περίπου, μέχρι να δέσει καλά η σάλτσα.
- Φιλτράρετε την σάλτσα ρίχνοντάς την σε τηγάνι, προσθέστε το γιαούρτι και φέρτε το σε χαμηλή φωτιά να πάρει μια βράση.
- Σε άλλο τηγάνι περάστε για 1-2 λεπτά, σε πολύ δυνατή φωτιά, τις γαρίδες, ελαφρά αλευρωμένες, να σωταριστούν και από τις δύο πλευρές.
- Ρίξτε από πάνω τους τη σάλτσα με το κάρυ και μαγειρέψτε για 1-2 λεπτά.
- Σερβίρετε τις γαρίδες με τη σάλτσα ζεστές και συνοδεύετε με ρύζι Basmati της Uncle Ben's.
BeU.com.cy
<< Αρχική σελίδα