5 υπερτροφές του Οκτωβρίου
Μπορείτε να προσθέσετε χρώμα και γεύση στα πιάτα σας τον Οκτώβριο, χωρίς να προσπαθήσετε πολύ και φυσικά χωρίς να βλάψετε την υγεία σας ή να χαλάσετε το διατροφικό σας πρόγραμμα.
Μήλα
Γιατί μας αρέσουν: Σχεδόν κάθε φθινοπωρινό μενού, είναι πλήρες όταν περιλαμβάνει κάτι που έχει… μήλο ( www.clickatlife.gr/story.aspx?id=2234179 ), όπως μια λαχταριστή… μηλόπιτα, φρέσκο μήλο ή μηλίτη. Τα μήλα είναι πλούσια πηγή φυτικών ινών (4 γραμμάρια ανά φρούτο), που τα καθιστά ιδιαίτερα σημαντικά για την απώλεια βάρους. Οι φυτικές ίνες μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου και της «κακής» χοληστερόλης. Τα μήλα έχουν επίσης το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό αντιοξειδωτικής δράσης σε σχέση με άλλα κοινά φρούτα.
Πώς να τα απολαύσετε: Φυσικά, ο ευκολότερος τρόπος για να λάβετε όλα αυτά τα θρεπτικά συστατικά, είναι να πλένετε καλά το μήλο σας και να το τρώτε φρέσκο και με τη φλούδα. Ωστόσο, μπορείτε επίσης να τα κόψετε και να τα ψήσετε και στη συνέχεια να τα απολαύσετε με λίγη κανέλα και με λίγη μαύρη ζάχαρη.
Κολοκύθα
Πώς να την απολαύσετε: Μπορείτε να την μαγειρέψετε και να την χρησιμοποιήσετε σε σούπες ή σάλτσες. Επίσης μπορείτε να φτιάξετε πουρέ κολοκύθας και φυσικά πίτες. Μην ξεχνάτε τους σπόρους, τους οποίους μπορείτε να ψήσετε ή να τους προσθέσετε σε σαλάτες.
Πιπεριές
Πώς να τις απολαύσετε: Οι πιπεριές είναι τέλειες ψητές, τηγανιτές ή στην κατσαρόλα, στα γεμιστά, στη σχάρα ή σε σάλτσα ζυμαρικών.
Αχλάδια
Πώς να το απολαύσετε: Το καλύτερο είναι να τρώτε τα αχλάδια με τη φλούδα τους, για να προσλάβετε στο μέγιστο τα οφέλη τους. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε μικρά κομμάτια τους σε σαλάτες ή στο γιαούρτι σας το πρωί.
Καρότα
Πώς να τα απολαύσετε: Φάτε τα σκέτα, φρέσκα, προσθέστε τα σε σαλάτες ή βραστά και ψητά σε διάφορα πιάτα.
click@Life
<< Αρχική σελίδα