Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Παντζαροσαλάτα με μήλο και γιαούρτι

Εύκολη και υγιεινή σαλάτα χωρίς καρυκεύματα και λάδι


Υλικά
Για 6-8 άτομα

  1 κιλό παντζάρια βραστά
  2 ξινόμηλα (πράσινα μήλα)
  200 γραμμάρια στραγγιστό γιαούρτι
  50 γραμμάρια μαγιονέζα
  2 σκελίδες σκόρδο
  2 κουταλιές της σούπας ξύδι (1 για το βράσιμο και 1 για το ράντισμα)
  4 μεγάλα καθαρισμένα καρύδια
  λίγο ψιλοκομμένο βασιλικό
  ένα κοφτό κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη



Εκτέλεση

Βράζουμε τους βολβούς από τα παντζάρια μέσα στο νερό, το ξύδι και τη ζάχαρη και τα βράζουμε για 45 λεπτά.
Μόλις βράσουν τα παντζάρια, τα ξεφλουδίζουμε, τα αλατίζουμε, τα ραντίζουμε με λίγο ξίδι και τα αφήνουμε να στραγγίσουν σε ένα σουρωτήρι.
Στη συνέχεια τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
Κατόπιν καθαρίζουμε τα μήλα και τα τρίβουμε στο τρίφτη.
Συνεχίζοντας σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τα μήλα με τα παντζάρια, ρίχνουμε μέσα το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, το σκόρδο, το ξύδι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί απαλά.
Βάζουμε τη σαλάτα στο ψυγείο 1-2 ώρες στο ψυγείο να κρυώσει.
Προτού σερβίρουμε τη παντζαροσαλάτα, τη πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό και τη στολίζουμε με τα καρύδια.

Απαιτούμενος χρόνος: 45 λεπτά
 

 fe-mail.gr