Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Κέικ με σιρόπι μανταρινιού

Κέικ με σιρόπι μανταρινιού
  • Προετοιμασία: 20 λεπτά
  •  Μαγείρεμα: 50 λεπτά

Υλικά

Για το σιρόπι
  • Μανταρίνια 1 ποτήρι από τον χυμό τους
  • Νερό 1 ποτήρι
  • Ζάχαρη 1/2 ποτήρι
  • Μανταρίνια 2 μόνο το ξύσμα τους
Για το κέικ
  • Αλεύρι 1 πακέτο που φουσκώνει μόνο του (φαρινάπ κόκκινη)
  • Ζάχαρη 1 1/2 ποτήρι
  • Αυγά 4 τεμ σε θερμοκρασία δωματίου
  • Γάλα 1 ποτήρι
  • Βούτυρο 250 γρ λιωμένο
  • Baking powder 1 κουταλάκι γλυκού
  • Μανταρίνια 2 μόνο το ξύσμα τους

Οδηγίες

Ετοιμάζουμε το κέικ βάζοντας όλα τα υλικά με την σειρά που αναγράφονται σε ένα μεγάλο μπολ. Τα χτυπάμε με το μίξερ καλά να ομοιογενοποιηθούν και αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη φόρμα για κέικ. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 40 – 45 λεπτά . Όταν είναι έτοιμο το αφήνουμε να κρυώσει για 20 λεπτά και ετοιμάζουμε το σιρόπι.Βάζουμε στην κατσαρόλα μας τον χυμό από τα μανταρίνια,το νερό,την ζάχαρη,το ξύσμα μανταρινιού και τα βράζουμε για 5 λεπτά. Το κέικ μας δεν το βγάζουμε από την φόρμα αλλά όπως είναι το τρυπάμε με οδοντογλυφίδα σε αρκετά σημεία και περιχύνουμε με το σιρόπι μας το οποίο πρέπει να είναι χλιαρό. Περιμένουμε 60 λεπτά και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Chefoulis.gr