Σκαλοπίνια μοσχαρίσια
8 φιλέτα μοσχαρίσια
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1/2 φλυτζ. ελαιόλαδο
1/3 φλυτζ. χυμός λεμονιού
1 φλυτζ. ζωμός βοδινού
60 γρ. βούτυρο
1/2 ματσάκι μαιντανός ψιλοκομμένος
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι σωτάρετε το κρέας με το ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσει και απο τις δύο πλευρές, αλατoπιπερώστε τα και βγάλτε το απο το τηγάνι και διατηρήστε τα ζεστά
Στο ίδιο λάδι σωτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν
Προσθέστε το ζωμό, τον χυμό λεμονιού και το βούτυρο. λίγο αλάτι και αφήστε τη σάλτσα για περίπου 5 λεπτά μέχρι να πηχτώσει
Ρίξτε και τον μαιντανό
Σερβίρετε το κρέας και περιχύστε το με τη σάλτσα.
<< Αρχική σελίδα