Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Αρνίσιο κότσι στη γάστρα με λαχανικά

Υλικά

  • 2 κιλά αρνίσιο κότσι ψαχνό
  • 3/4 φλυτζ. ελαιόλαδο
  • 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 3  καρότα κομμένα
  • 3 φλυτζ. ζωμό κότας
  • 500 γρ. σπανάκι καθαρισμένο και χοντροκομμένο
  • 2 κουταλιές φρ. βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά μουστάρδα
  • λίγο αλεύρι
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
Σε μιά κατσαρόλα σωτάρετε με το ελαιόλαδο το αλευρωμένο κρέας  ώσπου να ροδίσει
Ρίξτε τα κρεμμύδια και το σκόρδο για λίγη ώρα να σωταριστούν μαζί
Προσθέστε τα καρότα , τον ζωμό και τη μουστάρδα και αφήνετε να πάρουν μια βράση
Αδειάστε την κατσαρόλα στη γάστρα και ψήστε σε μέτρια θερμοκρασία,  σε προθερμασμένο φούρνο για 2 ώρες περίπου, ώσπου να μαλακώσει το κρέας
Προσθέστε το σπανάκι, το βασιλικό, αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε τα
Συνεχίστε το ψήσιμο μέχρι να ψηθεί και να μαλακώσει το σπανάκι.