Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Κεφτέδες με κριθαράκι

Υλικά

  • 3/4 μοσχαρίσιος κιμάς
  • 1/2 ματσάκι μαιντανός ψιλοκομμένος
  • 1 σκόρδο λιωμένο
  • 1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο
  • 1 φλυτζ. μπαγιάτικο ψωμί τριμμένο
  • 1 αυγό
  • αλάτι και πιπέρι

  • 1/2 φλυτζ. ελαιόλαδο
  • 3 φλυτζάνια  ντομάτες τριμμένες
  • 1 μικρό κρεμμύδι ξερό τριμμένο
  • 1 κουταλ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • 1,5 φλυτζ. ζωμό βοδινού
  • 1/2 φλυτζ. κριθαράκι
  • αλάτι και πιπέρι


Εκτέλεση

Ζυμώστε τα 6 πρώτα υλικά προσθέτοντας όσο αλάτι και πιπέρι χρειαστεί και πλάστε κεφτέδες μεγάλους
Τοποθετήστε τους σε αντικολλητικό ταψί και ψήστε τους στο φούρνο
Βάλτε σε ένα σκεύος ή βαθύ ταψί τους ψημένους κεφτέδες, τις τριμμένες ντομάτες, την πάπρικα, το ζωμό, αλάτι και πιπέρι, προσθέστε και το κριθαράκι και ανακατώστε απαλά
Ψήστε σε προθερμασένο φούρνο ώσπου να μαλακώσει το κριθαράκι και να μείνει με τη σάλτσα του.