Κοτολέτες αρνίσιες με ταντούρι στη σχάρα
Το ταντούρι είναι ινδικό μπαχαρικό, έχει ωραίο άρωμα και γεύση και χρησιμοποιείται στην ινδική
κουζίνα.
Υλικά
- 10 αρνίσιες κοτολέτες
- 1κρεμμυδι ψιλοκομμένο
- 1/2 λεμόνι (χυμό)
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο λιωμένο
- 1/2 κουταλάκι τσίλι σκόνη
- 1 κουταλιά φρ. τζίτζερ τριμμένο
- 1 κουταλάκι γλ. κύμινο
- 1/2 φλυτζάνι γιαούρτι
- 1κουταλάκι γλ. ταντούρι
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά πολύ καλά.
Βάζουμε τις κοκολέτες μέσα στο μείγμα και ανακατεύουμε για να καλυφθούνε καλά.
Σκεπάζουμε το μπολ και αφήνουμε 5-6 ώρες στη μαρινάδα.
Στραγγίζουμε καλά τις κοτολέτες, τις αλατίζουμε ελάχιστα και ψήνουμε στο γρίλ ή στη σχάρα μέχρι να ροδίσουν.
Συνοδεύουμε με ψητά λαχανικά ή ρύζι μπασμάτι και κόκκινο κρασί.
<< Αρχική σελίδα