Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Κοτολέτες αρνίσιες με ταντούρι στη σχάρα


Το ταντούρι είναι ινδικό μπαχαρικό, έχει ωραίο άρωμα και γεύση και χρησιμοποιείται στην ινδική 
κουζίνα.


Υλικά

  • 10 αρνίσιες κοτολέτες 
  • 1κρεμμυδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 λεμόνι (χυμό)
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο λιωμένο
  • 1/2 κουταλάκι τσίλι σκόνη
  • 1 κουταλιά φρ. τζίτζερ τριμμένο
  • 1 κουταλάκι γλ. κύμινο
  • 1/2 φλυτζάνι γιαούρτι 
  • 1κουταλάκι γλ. ταντούρι

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά πολύ καλά.
Βάζουμε τις κοκολέτες μέσα στο μείγμα και ανακατεύουμε για να καλυφθούνε καλά.
Σκεπάζουμε το μπολ και αφήνουμε 5-6 ώρες στη μαρινάδα.
Στραγγίζουμε καλά τις κοτολέτες, τις αλατίζουμε ελάχιστα  και ψήνουμε στο γρίλ ή στη σχάρα μέχρι να ροδίσουν.

Συνοδεύουμε με ψητά λαχανικά ή ρύζι μπασμάτι και κόκκινο κρασί.