Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Γεμιστά μανιτάρια με χωριάτικο λουκάνικο και τυριά!

Υπέροχο ορεκτικό ή και κανονικό γεύμα…

Από τις συνταγές του Άκη Πετρετζίκη.
Υλικά
  • 6-7 μανιτάρια portobello
  • 300 γραμμάρια χωριάτικο λουκάνικο
  • 250 γραμμάρια τυριά που λυώνουν
  • 3 κουταλιές της σούπας φρυγανιά τριμμένη
  • 1 Αυγό
  • λίγο Ελαιόλαδο
  • λίγο φρέσκο βασιλικό, 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 2 σκ.σκόρδο ψιλοκομμένες

Καθαρίζω τα μανιτάρια από το κοτσάνι τους που το κρατάω ξεχωριστά, και με ένα κουταλάκι τα αδειάζω από τα μαύρα ελάσματά τους τα οποία μπορεί  να δώσουν άσχημο χρώμα στο φαγητό μας.
Λαδώνω λίγο τα χέρια μου και λαδώνω με τον τρόπο αυτό τα μανιτάρια. Αλατοπιπερώνω και τα αφήνω στην άκρη.
Σε ένα τηγάνι σοτάρω το λουκάνικο κομμένο σε μικρά κομμάτια μέχρι να πάρει χρώμα. Προσθέτω το κρεμμύδι και έπειτα το σκόρδο. Αφού σοταριστούν όλα τα υλικά καλά καλά αδειάζω το τηγάνι στο μπλέντερ. Τα χτυπάω για μερικά δευτερόλεπτα. Προσθέτω τον βασιλικό, το αυγό και χτυπάω για λίγα δευτερόλεπτα ακόμα. Με ένα κουτάλι ανακατεύω εκεί τα 200 γρ. από το τυρί και τις 2 κ.σ φρυγανιά. Γεμίζω τα μανιτάρια με το μείγμα αυτό.
Ανάβω το φούρνο στους 180 βαθμούς. Πάνω σε κάθε μανιτάρι βάζω μια φούχτα τυράκι, λίγη ακόμα φρυγανιά και τα ψήνω για 15-20 λεπτά ή μέχρι να χρυσίσει από πάνω το μανιτάρι και να ψηθεί.



oisyntagesmoy.gr/on-news.gr