Υλικά
-
Χοιρινό κρέας
1 κιλό
-
Σέλινο
1 κιλό μαζί με την σελινόριζα
-
Κρεμμύδι
1 ψιλοκομμένο
-
Αυγό
1
-
Χυμό λεμονιού
1/2 φλυτζάνι
-
Λάδι
1/2 φλυτζάνι
-
Αλάτι-πιπέρι
Οδηγίες
Πλένουμε καλά το κρέας , το κόβουμε σε μερίδες ,
το στραγγίζουμε και το πασπαλίζουμε με αλάτι & πιπέρι. Σωτάρουμε σε
μια κατσαρόλα το κρεμμύδι με το λάδι. Προσθέτουμε το κρέας και μόλις
πιεί τα υγρά του ρίχνουμε 1 φλυτζάνι νερό και το αφήνουμε να σιγοβράσει.
Πλένουμε πολύ καλά το σέλινο , κόβουμε την ρίζα σε μικρά κομμάτια και
τα κλωνάρια στα τρία.Τα ζεματάμε σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο
νερό , τα στραγγίζουμε και μόλις μαλακώσει το κρέας τα προσθέτουμε στην
κατσαρόλα. Ρίχνουμε λίγο αλάτι & πιπέρι αν χρειάζεται και αφήνουμε
να σιγοβράσουν. Χτυπάμε το αυγό , προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού , λίγο
ζωμό από την κατσαρόλα , ανακατεύουμε & περιχύνουμε το φαγητό.
Αφήνουμε 2 λεπτά και σερβίρουμε.
<< Αρχική σελίδα