Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Mοσχαράκι ραγού

Υλικά

  • 1 κιλό μοσχαράκι κομμένο σε μικράκύβους
  • 2 μέτρια κρεμμύδια χοντροκομμένα
  • 3 πατάτες κομμένες σε κύβους
  • 1 φέτα μπέικον χωρίς λίπος
  • 2 σκελίδες σκορδο λιωμένο
  • 1 φλυτζ. τριμμένες ώριμες ντομάτες
  • 2  φλυτζ. ζωμό βοδινού
  • 1/2 φλυτζάνι κρασί κόκκινο
  • 1 κουταλ. γλυκ. πάπρικα γλυκιά
  • 1κλαράκι δενδρολίβανο φρέσκο
  • 1/2 φλυτζ. ελαιόλαδο
  • 2 κουταλ. σούπας αλεύρι
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Σωτάρετε το κρέας με το ελαιόλαδο ώσπου να ροδίσει
Ρίξτε το μπέικον, τα κρεμμύδια και τα σκόρδα να σωταριστούν με το κρέας ώσπου να μαλακώσουν τα κρεμμύδια
Προσθέστε τη ντομάτα, το κρασί, το ζωμό, το δενδρολίβανο και την πάπρικα και αφήστε να πάρουν μιά δυό βράσεις
Αδειάστε τα σε πυρίμαχο σκεύος και προσθέστε τις πατάτες, το διαλυμμένο αλεύρι σε λίγο νερό, αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε τα
Ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο ώσπου να μαλακώσουν το κρέας και τα λαχανικά



anemoniblog.blogspot.gr