Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Κοτόπουλο Teriyaki (τεριγιάκι)

Κοτόπουλο Teriyaki (τεριγιάκι)

Ας δοκιμάσουμε κάτι γιαπωνέζικο, πολύ νόστιμο και εύκολο

Υλικά για 2 μερίδες
-1 κουταλάκι Tabasco
-2 κουταλιές μέλι
-2 κουταλιές σησαμέλαιο
-2 κουταλιές σόγια σος
-2 μπούτια κοτόπουλο σε κομμάτια (350 γρ)
-2 κουταλιές σπορέλαιο
-1 κουταλιά βούτυρο

Εκτέλεση:
-Βάζουμε το ταμπάσκο, το μέλι, το σησαμέλαιο και τη σόγια σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά.
-Βάζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου στο μπολ, ανακατεύουμε να ανακατευτούν και να καλυφθούν και αφήνουμε να μαριναριστούν για 5-6 λεπτά.
-Στραγγίζουμε το κοτόπουλο και κρατάμε τη μαρινάδα.
-Ζεσταίνουμε το σπορέλαιο σε τηγάνι, ρίχνουμε μέσα το κοτόπουλο και τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να ψηθούν καλά.
-Βγάζουμε το κοτόπουλο και το διατηρούμε ζεστό.
-Ρίχνουμε τη μαρινάδα στο τηγάνι και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά μέχρι να μειωθεί το υγρό. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε ζωηρά 2-3 λεπτά, μέχρι η σάλτσα να γίνει γλασέ.
-Βάζουμε το κοτόπουλο στα πιάτα, περιχύνουμε με τη σάλτσα και συνοδεύουμε με ρύζι λευκό.

Πρέπει να σερβιριστεί αμέσως, αλλιώς η σάλτσα καραμελώνει πολύ.


bettyscuisine/fytokomia.gr