10 παραδοσιακά πιάτα από το τραπέζι των Ευχαριστιών
Η ημέρα που οι αμερικανοί και οι
καναδοί, γιορτάζουν τη λήξη της περιόδου της σοδειάς και ευχαριστούν το
Θεό για τα αγαθά που τους δώρισε, θα ήταν σίγουρα μια ημέρα γεμάτη
φαγητό και πληθωρικά πιάτα.
Και επειδή και φέτος, η ανάγκη για γιορτή είναι μεγάλη στον τόπο μας και αφορμές πάντα ψάχνουμε για να μαζευτούμε σε ένα σπίτι να φάμε και να πιούμε, μπορείτε φέτος να ξεκινήσετε κι εσείς να γιορτάζετε την Ημέρα των Ευχαριστιών και να φάτε δύο φορές φέτος γαλοπούλα.
Ακολουθούν 10 δημοφιλείς παραδοσιακές συνταγές από την Ημέρα των Ευχαριστιών.
Σαλάτα «Αμβροσία»
Ακόμα μια εορταστική σαλάτα είναι εκείνη με το κάρδαμο, τη ρόκα και το αχλάδι. Για μια μέρα του χρόνου δοκιμάστε λοιπόν, μια διαφορετική σαλάτα που θα περιέχει αχλάδια, ακτινίδια και ροκφόρ σε συνδυασμό με ξηρούς καρπούς και σως από μουστάρδα, ελαιόλαδο, ξύδι και μαύρο πιπέρι.
Κοκτέιλ αχλάδι
Οι αμερικανοί την αγαπούν πολύ, αλλά δεν έχει εξακριβωθεί αν υπάρχει ελληνικό σπίτι που να τη φτιάχνει. Στην περίπτωση όμως, που φέτος θέλετε να τη δοκιμάσετε θα διαπιστώσετε ότι δεν είναι κάτι δύσκολο. Θα χρειαστείτε κράνα, ζάχαρη, ένα ξυλαράκι κανέλα, αρωματικό πιπέρι, μοσχοκάρυδο και το χυμό από ένα πορτοκάλι.
Κολοκυθόσουπα
Το ψήσιμο της γαλοπούλας είναι σίγουρα μια δύσκολη διαδικασία, αλλά αν δώσουμε λίγη προσοχή στο dressing με το οποίο θα την αλείψουμε, ίσως να βοηθήσουμε το τελικό αποτέλεσμα. Αλείψτε τη γαλοπούλα σας με λάδι, θυμάρι, αλάτι και πιπέρι και ψήστε τη ξεσκέπαστη για 2 ώρες. Εν τω μεταξύ σε ένα μικρό μπολ, αναμείξτε μέλι, βούτυρο, δενδρολίβανο, φασκόμηλο, βασιλικό και αλατοπίπερο και αλείψτε τη με το μίγμα και αφήστε τη να ψηθεί για άλλες δυο ώρες ή μέχρι να ψηθεί καλά. Τέλος και πριν την κόψετε, καλύψτε τη με αλουμινόχαρτο και αφήστε τη να απορροφήσει τα υγρά της για 15 λεπτά.
Μηλόπιτα
Αφού όλα είναι ξεχωριστά στις γιορτές μπορεί να είναι ιδιαίτερος και ο πουρές που θα φτιάξετε. Δοκιμάστε να συνδυάσετε στον πουρέ σας πατάτες με μήλα και δεν θα απογοητευτείτε. Αν γαρνίρετε δε με λίγο μπέικον και καραμελωμένα κρεμμύδια θα γίνει ακόμα νοστιμότερος.
Λαχανάκια Βρυξελών
Συνταγές κολοκυθόπιτας στην Ελλάδα, έχουμε πολλές, αλλά την ημέρα των Ευχαριστιών, αφού πρόκειται για αμερικανική παράδοση, δοκιμάστε μια παραδοσιακή αμερικανική. Αρχικά απλώστε τη ζύμη που έχετε φτιάξει ή αγοράσει, στη βάση της φόρμας. Προθερμάνετε το φούρνο στους 220ο και καθαρίστε την φρέσκια κολοκύθα από τη φλούδα της και ψήστε τη σε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος μέχρι να μαλακώσει. Χτυπήστε την κολοκύθα στο μπλέντερ μαζί με μαύρη ζάχαρη, καλαμποκάλευρο, αλάτι, κανέλα, βανίλια, μοσχοκάρυδο, 6 αυγά και γάλα. Ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ρίξτε το μείγμα πάνω από τη φόρμα και ψήστε τόσο ώστε να παραμείνει μαλακό το κέντρο της πίτας.
Φρέσκα βραστά φασολάκια
<< Αρχική σελίδα