Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Aρνίσια κεμπάμπ

Καλέστε φίλους για να μοιραστείτε αυτή τη συγκλονιστική εμπειρία! Μην παραψήσετε τα κεμπάμπ, γιατί στεγνώνουν και σκληραίνουν.

Υλικά
Για Συγκλονιστικά αρνίσια κεμπάμπ
1 κιλό αρνίσιο κιμά περασμένο μία φορά από τη μηχανή του κιμά
2 ψημένες πιπεριές Φλωρίνης (εμπορίου ή σπιτικές)
2 κ.σ. γιαούρτι
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Προετοιμασία
Βάζουμε τον κιμά στον κάδο του μίξερ (θα ζυμώσουμε με το γάντζο ζυμώματος).
Ξεφλουδίζουμε τις πιπεριές και αφαιρούμε τους σπόρους, τις ψιλοκόβουμε και τις προσθέτουμε.
Προσθέτουμε το γιαούρτι, το μαϊντανό, την πάπρικα και το αλατοπίπερο.
Ζυμώνουμε αρκετή ώρα τον κιμά μέχρι να αλλάξει χρώμα και να ασπρίσει. Ο κιμάς είναι έτοιμος όταν πιάνοντάς τον με τα δάχτυλα αρχίσει να κολλάει (περίπου 10΄ ζύμωμα). Σκεπάζουμε τον κιμά και τον αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει ώστε να πλάθεται.
Παίρνουμε πλακέ σούβλες για κεμπάμπ και τις «ντύνουμε» με το μείγμα. Ψήνουμε στη σχάρα για 7΄-8΄ από κάθε πλευρά.

 

myself.gr/on-news.gr