Ντιπ ελιάς
Τι θα χρειαστείτε
-80 γρ. ελιές μαύρες χωρίς κουκούτσι
-4 σκελίδες σκόρδο χωρίς το φύτρο
-2 αντζούγιες
-1 κουταλιά σούπας κάπαρη στραγγισμένη
-1 ξερή πιπερίτσα τσίλι χωρίς τα σπόρια
-1 τσιμπιά φρέσκο δεντρολίβανο και θυμάρι
-Ελαιόλαδο
-Χυμό λεμονιού
-Αλάτι και πιπέρι
Τι θα κάνετε
Βάζετε όλα τα υλικά, εκτός του ελαιόλαδου, του λεμονιού και του αλατοπίπερου, στο μπλέντερ και τα χτυπάτε. Προσθέτετε σταδιακά ελαιόλαδο και χτυπάτε λίγο ακόμα –κρίνετε εσείς πόσο παχύρρευστο θέλετε να είναι το ντιπ σας. Στο τέλος προσθέτετε τον χυμό λεμονιού, το πιπέρι και -αν χρειάζεται- λίγο αλάτι.
slap.gr/fytokomia.gr
-80 γρ. ελιές μαύρες χωρίς κουκούτσι
-4 σκελίδες σκόρδο χωρίς το φύτρο
-2 αντζούγιες
-1 κουταλιά σούπας κάπαρη στραγγισμένη
-1 ξερή πιπερίτσα τσίλι χωρίς τα σπόρια
-1 τσιμπιά φρέσκο δεντρολίβανο και θυμάρι
-Ελαιόλαδο
-Χυμό λεμονιού
-Αλάτι και πιπέρι
Τι θα κάνετε
Βάζετε όλα τα υλικά, εκτός του ελαιόλαδου, του λεμονιού και του αλατοπίπερου, στο μπλέντερ και τα χτυπάτε. Προσθέτετε σταδιακά ελαιόλαδο και χτυπάτε λίγο ακόμα –κρίνετε εσείς πόσο παχύρρευστο θέλετε να είναι το ντιπ σας. Στο τέλος προσθέτετε τον χυμό λεμονιού, το πιπέρι και -αν χρειάζεται- λίγο αλάτι.
slap.gr/fytokomia.gr
<< Αρχική σελίδα