Εκμέκ Κανταϊφι
Υλικά:
- 1/2 φλ. βούτυρο
- 2 1/2 φλ. κρέμα γάλακτος
- 2 βανίλιες
- 1 ξυλάκι κανέλλα
- 2 1/2 φλ. γάλα
- 3 γαρύφαλλα
- 1 φλ. αλεύρι μαλακό
- φλούδα από λεμόνι
- 2 αυγά
- 1/2 φλ. νερό για το σιρόπι
- 3/4 φλ.ζάχαρη
- 1 κ. σούπας ζάχαρη
- 150 γρ. κανταΐφι
- 3/4 φλ. ζάχαρη για το σιρόπι
- Βάζετε σε μία κατσαρόλα τη ζάχαρη και τα αυγά.
- Προσθέτετε το αλεύρι και λίγο - λίγο το γάλα.
- Τοποθετείτε στη φωτιά την κατσαρόλα και ανακατεύετε μέχρι να πάρει βράση.
- Όταν πήξει αποσύρετε από την φωτιά.
- Προσθέτετε την βανίλια.
- Προσθέτετε το βούτυρο και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει.
- Βουτυρώνετε ένα ταψί και στρώνετε το κανταΐφι.
- Ψήνετε στους 180 C μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
- Εν τω μεταξύ βράζετε σε μία άλλη κατσαρόλα το νερό και τη ζάχαρη με τα μυρωδικά να φτιάξετε το σιρόπι.
- Αφαιρείτε τα μυρωδικά και σιροπιάζετε το κανταΐφι.
- Στρώνετε την κρέμα από πάνω από το κανταΐφι.
- Βάζετε το ταψί στο ψυγείο να κρυώσει.
- Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη να γίνει σαντιγί.
- Απλώνετε την σαντιγί πάνω από την παγωμένη κρέμα και σερβίρετε.
- Διακοσμήστε με αμύγδαλα ή καρύδια ή φυστίκια Αιγίνης.
<< Αρχική σελίδα