Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Εκμέκ Κανταϊφι

Beu-ekmek
Υλικά:

  • 1/2 φλ. βούτυρο
  • 2 1/2 φλ. κρέμα γάλακτος
  • 2 βανίλιες
  • 1 ξυλάκι κανέλλα
  • 2 1/2 φλ. γάλα
  • 3 γαρύφαλλα
  • 1 φλ. αλεύρι μαλακό
  • φλούδα από λεμόνι
  • 2 αυγά
  • 1/2 φλ. νερό για το σιρόπι
  • 3/4 φλ.ζάχαρη
  • 1 κ. σούπας ζάχαρη
  • 150 γρ. κανταΐφι
  • 3/4 φλ. ζάχαρη για το σιρόπι
 Εκτέλεση:
  1. Βάζετε σε μία κατσαρόλα τη ζάχαρη και τα αυγά.
  2. Προσθέτετε το αλεύρι και λίγο - λίγο το γάλα.
  3. Τοποθετείτε στη φωτιά την κατσαρόλα και ανακατεύετε μέχρι να πάρει βράση.
  4. Όταν πήξει αποσύρετε από την φωτιά.
  5. Προσθέτετε την βανίλια.
  6. Προσθέτετε το βούτυρο και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει.
  7. Βουτυρώνετε ένα ταψί και στρώνετε το κανταΐφι.
  8. Ψήνετε στους 180 C μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
  9. Εν τω μεταξύ βράζετε σε μία άλλη κατσαρόλα το νερό και τη ζάχαρη με τα μυρωδικά να φτιάξετε το σιρόπι.
  10. Αφαιρείτε τα μυρωδικά και σιροπιάζετε το κανταΐφι.
  11. Στρώνετε την κρέμα από πάνω από το κανταΐφι.
  12. Βάζετε το ταψί στο ψυγείο να κρυώσει.
  13. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη να γίνει σαντιγί.
  14. Απλώνετε την σαντιγί πάνω από την παγωμένη κρέμα και σερβίρετε.
  15. Διακοσμήστε με αμύγδαλα ή καρύδια ή φυστίκια Αιγίνης.
 

BeU.com.cy