Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Κλέφτικο στη λαδόκολλα


Υλικά

Για Κλέφτικο στη λαδόκολλα
1 κιλό χοιρινό ή μοσχάρι ή ανάμεικτο (χωρίς κόκαλα)
200 γραμμ. κεφαλοτύρι
2 κρεμμύδια ξερά μεγάλα
3 πατάτες μεγάλες
3 πιπεριές χρωματιστές
3 σκελίδες σκόρδο
1 κ.σ. ρίγανη
2 κ.σ. μουστάρδα
1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
1/4 φλιτζ. κρασί λευκό ξερό
Αλάτι
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Λαδόκολλες
Σπάγκο
Προετοιμασία
Κόβουμε σε μικρές μερίδες το κρέας, το βάζουμε σε μια μεγάλη μπασίνα και προσθέτουμε τα λαχανικά καθαρισμένα και κομμένα σε μεγάλα καρέ. Ρίχνουμε το τυρί κομμένο σε καρέ, τα σκόρδα, τη ρίγανη, τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, το κρασί και το αλατοπίπερο. Aνακατεύουμε καλά, σκεπάζουμε την μπασίνα και τη διατηρούμε στο ψυγείο το λιγότερο για 2 ώρες, για να μαριναριστεί το κρέας. Απλώνουμε δύο μεγάλες λαδόκολλες και αδειάζουμε όλο το μείγμα. Κλείνουμε σε μεγάλο πακέτο, το δένουμε σφιχτά με σπάγκο και το βάζουμε σε ταψί, χωρίς να προσθέσουμε νερό ή άλλο υλικό. Ψήνουμε για 1 ώρα και 15′ στους 180° C.



myself.gr.on-news.gr