Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Σοκολατένιο καρότο κεϊκ

Σοκολατένια απόλαυση με δροσερή γεύση καρότου!

Υλικά
Για Σοκολατένιο καρότο κεϊκ
200 γραμμ. καρότο ψιλοτριμμένο
50 γραμμ. κακάο άγλυκο
260 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. σόδα
2 πρέζες αλάτι
150 γραμμ. βούτυρο
300 γραμμ. ζάχαρη
3 αβγά μεγάλα
2 βανίλιες
240 γραμμ. γάλα
Για το γλάσο
120 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
60 γραμμ. βούτυρο σε κομματάκια
1 κ.γ. μέλι
Προετοιμασία
Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C. Βουτυρώνουμε καλά και αλευρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ με τρύπα στη μέση. Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι. Χτυπάμε με το μίξερ χειρός σε ένα άλλο μπολ το βούτυρο με τη ζάχαρη για λίγα λεπτά, έως ότου αποκτήσουν υφή κρέμας. Ρίχνουμε ένα-ένα τα αβγά και τις βανίλιες. Στη συνέχεια προσθέτουμε εναλλάξ τα κοσκινισμένα υλικά και το γάλα. Τέλος ενσωματώνουμε στο μείγμα και το καρότο, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα. Το αδειάζουμε στη φόρμα και ψήνουμε για 45′-50′ – ελέγχουμε αν είναι έτοιμο τρυπώντας με ένα μαχαίρι το οποίο πρέπει να βγαίνει στεγνό. Το αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν το γλασάρουμε.
Για το γλάσο, βάζουμε σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά τη σοκολάτα, το βούτυρο και το μέλι. Όταν λιώσουν και ομογενοποιηθούν τα υλικά, αποσύρουμε το σκεύος από την εστία και, μόλις το μείγμα φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου, περιχύνουμε με αυτό το κέικ.



myself.gr/on-news.gr