Χταπόδι Κρασάτο
Υλικά:
- 1 κ. σούπας πελτέ
- 1 κονσέρβα ντομάτες
- 1 ποτηράκι κρασί
- 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 φλ. λάδι
- 1 μέτριο χταπόδι
- 1 ματσάκι μαϊντανό
- αλάτι και πιπέρι
- Καθαρίζετε το χταπόδι και το κόβετε σε μικρά κομμάτια.
- Βάζετε σε μία κατσαρόλα το λάδι να κάψει.
- Προσθέτετε τα κρεμμύδια και τσιγαρίζετε.
- Ρίχνετε και το χταπόδι.
- Σβήνετε με κρασί.
- Προσθέτετε την τομάτα και τον πελτέ.
- Προσθέτετε τον μαϊντανό.
- Αλατοπιπερώνετε.
- Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε να σιγοβράσει μέχρι να μείνει με την σάλτσα του.
<< Αρχική σελίδα