Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Χταπόδι Κρασάτο

Υλικά:

  • 1 κ. σούπας πελτέ
  • 1 κονσέρβα ντομάτες
  • 1 ποτηράκι κρασί
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 φλ. λάδι
  • 1 μέτριο χταπόδι
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
  1. Καθαρίζετε το χταπόδι και το κόβετε σε μικρά κομμάτια.
  2. Βάζετε σε μία κατσαρόλα το λάδι να κάψει.
  3. Προσθέτετε τα κρεμμύδια και τσιγαρίζετε.
  4. Ρίχνετε και το χταπόδι.
  5. Σβήνετε με κρασί.
  6. Προσθέτετε την τομάτα και τον πελτέ.
  7. Προσθέτετε τον μαϊντανό.
  8. Αλατοπιπερώνετε.
  9. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε να σιγοβράσει μέχρι να μείνει με την σάλτσα του.
  

BeU.com.cy