Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Ψαρονέφρι με μανιτάρια και πουρες με κρέμα γάλακτος

Ένα πολύ γευστικό, χορταστικό και εύκολο πιάτο για να εντυπωσιάσετε τον αγαπημένο σας.

Υλικά
Για Ψαρονέφρι με μανιτάρια και πουρες με κρέμα γάλακτος
500 γραμμ. ψαρονέφρι (κομμένο σε 4 φέτες χοντρές μενταγιόν)
300 γραμμ. μανιτάρια φρέσκα σε φέτες
1 κ.σ. βούτυρο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο σπασμένη
1 κρεμμύδι μικρό ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζ. κρασί κόκκινο
1 φλιτζ. ζωμό βοδινού ή κότας
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
1 κλαδάκι θυμάρι
Αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για τον πουρέ

2 καρότα μεγάλα
5 πατάτες
2 κ.σ. βούτυρο
1 πράσο μικρό ψιλοκομμένο
1/3 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
Αλάτι
Προετοιμασία
Σοτάρουμε σε τηγάνι τα μανιτάρια με το βούτυρο, στη συνέχεια τα βγάζουμε σε πιάτο και στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κρέας και από τις δύο πλευρές. Το βγάζουμε σε μια πιατέλα, ενώ ρίχνουμε, στο ίδιο σκεύος πάντα, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ανακατεύουμε να μαραθεί το κρεμμύδι και αφαιρούμε το σκόρδο. Ρίχνουμε το κρασί, το θυμάρι και το μοσχοκάρυδο. Μόλις εξατμιστεί σχεδόν όλο το κρασί, προσθέτουμε το ζωμό και βράζουμε μέχρι να μειωθεί η σάλτσα στο μισό. Ξαναβάζουμε το κρέας και τα μανιτάρια στη σάλτσα, μαζί με τα υγρά τους, αλατοπιπερώνουμε και τα βράζουμε για 6′-7′ σε μέτρια φωτιά για να πυκνώσει και να δέσει καλά η σάλτσα. Σερβίρουμε με πουρέ καρότο-πατάτα-πράσο.



myself.gr/on-news.gr