Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Burritos με κοτόπουλο και φασόλια

Μεξικάνικα burritos
Υλικά για 6 burritos: 
6 tortillas αλευριού
1 κουτ. σ. φυτικό λάδι
1 μικρό κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
300 γρμ. στήθος κοτόπουλου, βρασμένο σε νερό και αλάτι, και ψιλοκομμένο
400 γρμ. μαύρα φασόλια, στραγγισμένα
1 κούπα λευκό ρύζι σπειρωτό, βρασμένο
1 1/2 κούπα φρέσκια ντομάτα, κομμένη σε κύβους
λίγο αλάτι
1 κούπα τυρί τσένταρ (cheddar), χοντροτριμένο
λίγο ψιλοκομμένο κόλιαντρο, (προαιρετικά)

Οδηγίες: 
Τοποθετήστε τις τορτίγιες σε αλουμινόχαρτο και βάλτε τις σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς C. για 5-6 λεπτά να μαλακώσουν. Σε ένα τηγάνι σοτάρετε με το λάδι, το κρεμμύδι και το σκόρδο ανακατεύοντας συνεχώς, έως ότου μαραθούν. Κατεβάστε το από τη φωτιά, και προσθέστε το κοτόπουλο, τα φασόλια, το ρύζι, την ντομάτα, το αλάτι, και ανακατέψτε τα καλά.
Μοιράστε το μείγμα πάνω στα ζεστά tortillas, και πασπαλίστε τα με το τυρί, και κόλιαντρο. Τυλίξτε τα tortillas σε ρολό, (σχέδιο 1) τοποθετήστε τα σε ένα λαδωμένο ταψί, και ψήστε τα στο φούρνο στους 200 βαθμούς C, για 10 λεπτά. Αφαιρέστε τα από το φούρνο και σερβίρετε καυτά.

 
 
 
sintagespanos.gr