Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Τάρτα oreo, με φυστικοβούτυρο και σοκολάτα

Ένα υπέροχο αφράτο γλυκάκι, αρκετά εύκολο. Τάρτα με βάση από μπισκότα oreo, μους με φυστικοβούτυρο, τυρί κρέμα, και κομματάκια σοκολάτας., Γέμιση και επικάλυψη με σοκολάτα, φουντούκια, και τριμμένα μπισκότα oreo. 

Υλικά:

Για τη βάση μπισκότου:
350 γρμ. μπισκότα oreo βανίλιας, τριμμένα σκόνη
150 γρμ. βούτυρο λιωμένο

Για τη γέμιση:
230 γρμ. φυστικοβούτυρο
150 γρμ. φουντούκια, ψιλοκομμένα, για το πασπάλισμα
100 γρμ. σταγόνες σοκολάτας
250 γρμ. τυρί κρέμα mascarpone
200 γρμ. ζάχαρη άχνη
1 βανίλια
220 γρμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, χτυπημένη σε απαλή σαντιγί

Γκανάζ:
300 γρμ. κουβερτούρα γάλακτος, τεμαχισμένη
180 γρμ. κρέμα γάλακτος
100 γρμ. μπισκότα oreo χοντροκομμένα, για το πασπάλισμα

Εκτέλεση:

Βάση μπισκότου:
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 C. βαθμούς. Ανακατεύουμε τα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο καλά. Τα αδειάζουμε σε μία φόρμα 24 εκ. και τα στρώνουμε σε όλη τη φόρμα, καλύπτοντας σχεδόν μέχρι επάνω και τα τοιχώματα της φόρμας. 5 εκ. ύψος περίπου.
2. Ψήνουμε για 4-5 λεπτά. Αφαιρούμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.

Γκανάζ:
Βάζουμε τα 180 γρμ. κρέμα γάλακτος να κάψει καλά, και την αδειάζουμε επάνω στην τεμαχισμένη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε καλά να λιώσει η σοκολάτα.

Γέμιση:
1. Αφαιρούμε το μπισκότο από την φόρμα, πασπαλίζουμε μέσα τα μισά φουντούκια, και αδειάζουμε την μισή γκανάζ να καλύψει όλο το μπισκότο. Δεν χρειάζεται να είναι τέλειο!
2. Σε ένα μπολ, χτυπάμε με το μίξερ χειρός, το φυστικοβούτυρο με το τυρί κρέμα, μέχρι να γίνει μια απαλή κρέμα.
3. Προσθέτουμε την ζάχαρη άχνη, και την βανίλια, και χτυπάμε να αφρατέψη καλά. Προσθέτουμε διαδοχικά τη σαντιγί, και ενσωματώνουμε απαλά με σπάτουλα, να γίνει μια αφράτη μους, προσθέτοντας και τις σταγόνες σοκολάτας.
4. Αδειάζουμε το μίγμα στη βάση μπισκότου, και το τοποθετούμε στην κατάψυξη για μισή ώρα να σφίξη.
5. Τέλος αδειάζουμε την υπόλοιπη γκανάζ επάνω στην κρέμα, και πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα φουντούκια, και τα χοντροκομμένα μπισκότα oreo.
6. Τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο για 2 ώρες να σφίξη η γκανάζ. Κόβουμε σε μερίδες και σερβίρουμε σε πιατάκια.


 sintagespanos.gr