Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

Η φωλιά της χελιδόνας

Η φωλιά της χελιδόνας

Μοσχαρίσια ρολά με δεντρολίβανο, τραγανό μπρόκολο και κνούντελ

Υλικά για τα ρολά
- 4 φέτες μοσχάρι (175γραμ) από κιλότο ή στρογγυλό κομμένο λεπτό σαν σνίτσελ
- 4 αυγά βρασμένα για 5 λεπτά
- 4 κλωνάρια δεντρολίβανο
- Αλάτι,πιπέρι
- 2 κ.σ μουστάρδα
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κ.σ ντοματοπελτέ
- 250 ml ζωμό λαχανικών
- 500 ml κόκκινο κρασί
- 2-3 κ.γ κορν φλάουρ
- Λίγο λάδι

Τρόπος παρασκευής - Εκτέλεση συνταγής
1. Απλώνουμε τις φέτες μοσχαριού, αλατοπιπερώνουμε και αλείφουμε με τη μουστάρδα. Τοποθετούμε ένα κλαράκι δεντρολίβανο, το αυγό, ρολάρουμε σφιχτά και δένουμε με σπόγγο η πιάνουμε με μια οδοντογλυφίδα.

2. Σε βαθιά κατσαρόλα θωρακίζουμε τα ρολά μέχρι να πάρουν καστανό χρώμα. Αφαιρούμε τα ρολά από την κατσαρόλα για λίγο.

3. Σοτάρουμε το κρεμμυδάκι το σκόρδο, ξαναβάζουμε τα ρολά και σβήνουμε με το κρασί. Σε 2-3 λεπτά προσθέτουμε τον ντοματοπελτέ, το ζωμό ,το αφήνουμε να πάρει μια δυνατή βράση.

4. Τελειώνουμε το φαγητό στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 90 λεπτά. Τέλος δένουμε τη σάλτσα.

Υλικά για τα κνούντελ πατάτας
- 1 κιλό πατάτες βρασμένες με το φλούδι
- 250 γραμμάρια κορν φλάουερ
- 250ml γάλα ζεστό
- αλάτι, μοσχοκάρυδο


Τρόπος παρασκευής - Εκτέλεση συνταγής
1. Βράζουμε τις πατάτες με το φλούδι και αφού κρυώσουν τις ξεφλουδίζουμε, τις περνάμε από το μύλο λαχανικών ή presse puree.

2. Αλατίζουμε προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, το κορνφλάουρ το ζεστό γάλα και ζυμώνουμε μεγάλα μπαλάκια.

3. Βράζουμε για 10 λεπτά.

Συνοδεύουμε τα μοσχαρίσια ρολά με ένα παλαιωμένο Syrah Fleva Σκούρα.
 
από τον ChefΕΥΑΓΓΕΛΟ ΜΠΙΛΙΜΠΑΜέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας
 
newsbeast.gr